Читај ми!

Počinje NBA draft i trejd ludnica - Srbija sa dva predstavnika

U dva časa posle ponoći u noći između srede i četvrtka započeće jedna od najvećih "ludnica" NBA sezone - Draft veče. Pored toga što je ovogodišnje izdanje specifično zbog koronavirusa i uslova u kojima će se održati, istog trenutka kada komesar Adam Silver označi početak drafta, počinje i period u kojem klubovi mogu da izvrše transakcije igrača putem trejda, ili potpisivanjem slobodnih agenata.

Nešto više od mesec dana nakon što je arhivirana još jedna NBA sezona, u kojoj su prsten i titulu osvojili Los Anđeles lejkersi, sve je spremno za početak novog ciklusa najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja na svetu.

Dva časa nakon ponoći očekuje nas NBA draft, odnosno klasa novih mladih "regruta", koji bi trebalo da predstavljaju budućnost lige.

Za razliku od svih prethodnih do sada, ovogodišnji draft održaće se virtuelno, zbog pandemije koronavirusa, koja je iskrojila izgled prošle, a kako stvari stoje i naredne sezone NBA. To znači da ove godine neće biti raznobojnih odela, smešnih kravata, natpisa i različitih reakcija publike.

Ipak, to ne znači da neće biti uzbudljivo, jer istog trenutka kada komesar Silver označi početak drafta, počinje i period "transakcije" igrača, odnosno period u kojem se mogu ozvaničiti trejdovi i potpisi slobodnih agenata.

Iako će timovi birati neke od vanserijskih i generacijskih talenata, ovogodišnji draft smatra se za jedan od lošijih i manje kvalitetnijih u novijoj istoriji lige.

Prema pisanju I-Es-Pi-Ena, projektovani prvi pik na draftu biće LaMelo Bol, najmlađi član kontraverzne košarkaške porodice.

Minesota će prva birati, a prognozira se da je njen izbor 19-godišnji LaMelo, koji je odlučio da preskoči koledž sistem i već odigra prvu profesionalnu sezonu u Australiji, u ekipi Ilavara hoksa.

Američki mediji navode da Minesota u Bolu vidi igrača koji će u budućnosti biti prva zvezda i predvodnik ekipe, ali i lige. O Bolu se priča kao o najboljem plejmejkeru sa drafta, što bi Minesoti bilo preko potrebno, jer smatraju da bi se sjajno uklopio sa centrom Karlom Entoni-Taunsom i šuterom kakav je Dianđelo Rasel.

Za drugog pika projektovan je Džejms Vajzmen, koji bi bio odabir Golden Stejta. Voriorsi su u potrazi za centrom i zbog toga je mišljenje medija da će se odlučiti za njega. Ipak, ono što se pitaju mnogi iz sveta košarke je - Hoće li Vajzmen biti samo mamac, koji će Golden Stejt upotrebiti u trejdu za nekog od superzvezda i dokazanih igrača lige kakvi su Embid, Tarner, Lav, Grifin...

Treći pik u vlasništvu je Šarlota, koji bi mogao da se opredeli ili za Onijeku Okongvua ili Entonija Edvardsa. Okongvu je jedan od najboljih centara na draftu, dok je Edvards bek. 

Uzevši u obzir da Šarlot pokušava da dovede Vestbruka, Volkera ili nekog drugog kvalitetnog igrača na poziciji organizatora igre, čini se da će američko-nigerijski centar Okongvu biti njihov prioritet.

Posebno zamivljivo biće videti na kojem mestu će biti izabran Deni Avdija, sin Zufera Avdije, najtraženiji i najcenjeniji Evropljanin na ovogodišnjem draftu.

Predviđa se da u zavisnosti od razvoja situacije, Avdija može biti na pozicijama od četvrtog do osmog mesta na draftu. Deni ima 19 godina, a već tri sezone je član Makabija iz Tel Aviva.

Jedina dva srpska predstavnika na ovogodišnjem izdanju NBA drafta su Aleksej Pokuševski i Boriša Simanić. 

Pokuševski je sa 18 godina najmlađi košarkaš na draftu i predviđa mu se 25, ili 26. mesto, odnosno Oklahoma i Boston.

Mladi srpski košarkaš igra za Olimpijakos i važi za jednog od svestranijih košarkaša na draftu. Mnogi navode da je Pokuševski već odlučio i dogovorio se sa Oklahomom.

Što se tiče Simanića, on je takozvano "izlazno godište" na draftu.

Boriša je dugogodišnji član Crvene zvezde i važi za jednog od talentovanijih srpskih košarkaša u proteklih nekoliko godina. Ipak, prognoze su da Simanić neće biti izabran u prvoj rundi drafta.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво