Читај ми!

Crvendakić: Srećna sam što smo uzele kartu za EP

Srećna sam što smo uspele da uzmemo kartu za Eurobasket pre poslednjeg kvalifikacionog prozora, izjavila je košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić.

"Presrećna sam što smo uspele da uzmemo kartu za Eurobasket, jer je naš cilj bio da u Istanbulu odigramo najbolje što možemo i da prođemo na EP i pre posledenjeg kvalifikacionog prozora", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Izbaranice Marine Maljković u balonu u Istanbulu pobedile su Litvaniju i Tursku i sa skorom 4-0 u grupi E, obezbedile su učešće na šampionatu Evrope sledeće godine, gde će braniti bronzanu medalju.

"Obe utakmice nisu bile lake, ali protiv Turske je bilo teže. Znali smo da su odlična ekipa, da igraju slobodnije na svom terenu. Znamo i kako je prošla utakmica u Beogradu kada smo dobile na jednu loptu. Bile smo mentalno jače i da presudila naša vera. Kada smo gubile u prvom produžetku, verovale smo u pobedu. Verovale smo u naš dugogodišnji rad, držale smo odbranu i smatram da je odlučilo".

Zbog koronavirusa novembraski "prozor" odigran je u balonu, a košarkašica francuskog Asvela ističe da to nije poremetilo atmosferu u timu.

"Čudno je igrati u novonastalim okolnostima u tom balonu. Ne znam da li ćemo uopšte moći da se naviknemo na igru bez publike i na konstantna testiranja. Ovog puta sam bila srećna što ću biti sa svojom ekipom, jer svi mi u klubovima prolazimo kroz teške periode neigranja i neizvesnosti oko toga šta će biti. Provele smo kvalitetno vreme zajedno i nije nam teško palo, s obzirom na to da smo uželele jedna druge. Uvek napravimo takvu atmosferu da nam budem lepo".

Crvendakić je protiv Litvanije režirala preokret, protiv Turske pogađala kada je bilo najvažnije, a iz akcije u akciju potvrđuje da će biti pravi lider reprezentacije u godina koje dolaze.

"Uvek mi je bilo teško da pričam o sebi i svojim partijama. Ne volim o tome da govorim, ovo je timski sport i bitno je da na kraj za ekipu piše dobar rezultat. Srećna sam što imam veću ulogu u ekipi i što mogu da pomognem saigračicama da dođemo do cilja", kaže krilni centar našeg tima.

Amerikanka Ivon Anderson u ovim kvalifiakcijama debitovala je za srpski tim i ostavila pozitivan utisak.

"Mi koje smo duže u reprezentaciji, uvek kada dođe nova igračica u ekipu trudimo se da joj pomognemo da se brzo adaptira. Ivon se dobro pokazala u ove dve utakmice i nadam se da će biti tako i u budućnosti", zaključila je Crvendakić.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво