Читај ми!

"Rezultatska klackalica", drama i pobeda Partizana protiv Cedevite Olimpije

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevitu Olimpiju rezultatom 86:77 u dramatičnom derbiju koji je obeležio 4. kolo ABA lige. Crno-beli su tako nastavili da izlaze iz krize i ostvarili treći uzastopni trijumf u svim takmičenjima, ovoga puta protiv jednog od klubova koji nije znao za poraz na startu regionalne lige.

Tim Vlada Šćepanovića sada imaju skor od po dve pobede i poraza, pa zauzimaju šestu poziciju, dok je Cedevita Olimpija treća posle prvog poraza u regionalnom takmičenju.

Od prvog minuta moglo se naslutiti da nas u hali "Ranko Žeravica" čeka dramatična utakmica u kojoj je bilo neizvesno tokom čitave utakmice.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, niti jedna nije imala veću prednost od šest poena i u takvoj situaciji se na kraju bolje snašao domaći tim.

Cedevita Olimpija je bolje otvorila utakmicu, potom se Partizan vratio zahvaljujući kapitenu Novici Veličkoviću, da bi gosti još jednom preuzeli vođstvo u trećoj četvrtini.

Kodi Miler-Mekintajer je režirao još jedan preokret u korist crno-belih, ali su se Šćepanovići izabranici malo umorili po ulasku u poslednji kvartal i dozvolili da još jednom ispuste rezultatski višak.

Nastavilo se sa igrom u talasima, sredinom poslednje četvrtine Markus Pejdž je pogodio dve trojke i pokrenuo poslednji i pobedonosni nalet Partizana. Trijumf su potvrdili Rašon Tomas, Nemanja Dangubić i njegov imenjak Gordić koji su serijom 16:0 overili drugi trijumf u ABA ligi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je spomenuti Miler-Mekintajer sa 17 poena, Tomas je dodao 13 i uhvatio osam skokova, Gordić je meč završio sa 11 poena i sedam asistencija, a Dangubić je imao poen manje od plejmejkera.

S druge strane, dominirao je Jaka Blažič koji je postigao 24 poena, dok je njegov sunarodnik Edo Murić bivšem klubu ubacio 13.

ABA liga – 4. kolo:
Nedelja:

Mega Sokerbet – Crvena zvezda 73:76
Budućnost
– FMP 77:76
Partizan – Cedevita Olimpija 86:77

Subota:
Split – Igokea 78:79

Ponedeljak:
18.00
Koper Primorska – Zadar
21.00
Krka – Cibona

Kasnije:
Borac Čačak – Mornar

Tabela:
1. Crvena zvezda 4-0
2. Budućnost 4-0
3. Cedevita Olimpija 3-1
4. Mega Sokerbet 3-1
5. Igokea 3-1
6. Partizan 2-2
7. Mornar 1-2
8. FMP 1-3
9. Split 1-3
10. Krka 1-2
11. Borac Čačak 1-2
12. Zadar 0-3
13. Koper Primorska 0-3
14. Cibona 0-3

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво