Читај ми!

Batler i Majami pokvarili slavlje Lejkersima, NBA sezona još nije gotova

Košarkaši Majami hita savladali su ekipu Los Anđeles lejkersa sa 111:108 u petom meču NBA finala i smanjili rezultat u seriji na 3:2. Lejkersi su propustili prvu šansu da postanu NBA šampioni. Naredni meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

Fenomenalnom partijom u petoj utakmici NBA finala, košarkaši Majami hita pokvarili su planove i slavlje Lejkersima, koji propuštaju prvu "meč loptu" i šansu da postanu šampioni NBA lige.

Predvođeni maestralnim Džimijem Batlerom, ali i Robinsonom, Majami je uspeo da gotovo čitav meč bude u prednosti i ne dozvoli favoritu da dođe do šanse da pobedi.

Batler je ponovo imao tripl-dabl, ovoga puta sa 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Od sedmorice igrača koliko ih je kročilo na parket u ovom meču, čak šestorica igrača iz Majamija bila su dvocifrena.

Robinson je postigao 26, Nan 14, Adebajo 13, Hiro 12 i Krauder 11.

"Jezeraše" je nosio Lebron sa 40 poena i 13 skokova, Dejvis je dodao 28 poena uz 12 skokova, a još jedini dvocifreni bio je Poup sa 16 poena.

Iako je meč počeo u znaku Lejkersa, koji su vodili šest razlike u uvodnim minutima, Majami je brzo uspeo da se rezultatski priključi i pređe u vođstvo.

Kroz čitav susret Džimi Batler i Lebron Džejms vodili su nalete svojih ekipa, punili sve statističke kategorije i najavili maestralan duel.

Džejms je držao Lejkerse u igri. "Kralj" je ubacio 15 poena u drugoj četvrtini i tako održavao deficit svoje ekipe na jednocifrenoj brojci. 

Entoni Dejvis je povredio tetivu desne noge u drugoj deonici, činilo se da neće moći da nastavi, ali je Dejvis uspeo da se pridigne i do kraja odigra kvalitetan meč. 

Duži period igre niko nije mogao da preuzme inicijativu. Majami je na momente stizao do dvocifrene prednosti (11), ali bi uvek brzo usledila mini-serija Lejkersa.

Potom bi Majami u kratkom roku vezao dva ili tri poena, ali bi usledeo odgovor "jezeraša" i tako u krug. 

Na krilima Poupa, Lejkersi dolaze do bitnih poena u napadu i sredinom poslednje četvrtine dolaze do minimalne prednosti.

Usledila je neverovatna i neizvesna završnica. Džimi Batler preuzima odgovornost na jednoj, Lebron Džejms na drugoj strani. Poen za poen, prava klackalica, Lejkersi vode, Majami preokreće i tako čak šest puta.

Usledio je poslednji minut, Batler je sa linije za slobodna bacanja doneo prednost Majamiju, Lejkersi su imali napad za pobedu i titulu. Lebron je prošao, iznudio udvajanje, Grin je ostao potpuno sam na trojci i po ko zna koji put ove godine takvu trojku promašio, da bi potom Markif Moris uhvatio ofanzivni skok i bacio loptu u aut.

Do kraja susreta Hiro je hladnokrvno pogodio slobodna bacanja i doneo Majamiju drugu pobedu.

Lejkersi prvi put ove sezone gube dve utakmice u jednoj plej-of seriji, a takođe prvi put gube u "Mamba dresovima", inspirisanim Kobijem Brajantom.

Trofej je bio tu, dresovi za Kobija takođe, ali je "vrelina" odbila da bude poražena i ponovo je pokazala zube i sav svoj kvalitet.

Majami je smanjio na 3:2 i ostao u životu u NBA finalu. Meč broj šest na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво