San Pablo Burgos je osvajač Lige šampiona!

Košarkaši San Pablo Burgosa novi su šampioni Košarkaške Lige šampiona, pošto su u finalu savladali ekipu organizatora i domaćina finalnog turnira AEK-a rezultatom 85:74. Španci su osvojili i novčanu nagradu od milion dolara.

Tim koji je osnovan pre svega pet godina došao je do prvog evropskog trofeja, nanevši ubedljiv poraz favorizovanim ”žuto-crnima” iz Atine.

Nije baš najbolje meč počela ekipa trenera Džoana Penjaorije, pošto je AEK u prvom kvartalu bilo agilniji i konkretniji, te je taj deo igre dobio sa sigurnih 24:14.

Međutim, tada je usledila spektakularna igra igrača u ljubičastim dresovima, koji drugu četvrtinu dobijaju sa ubedljivih 35:12, za velikih ”plus 13” pred odmor.

Iako je dogovor i namera igrača AEK-a bila da posle pauze izađu i zaigrajui još snažnije, pre svega u defanzivi, to se nije dogodilo, te je Burgos sa manje ili više problema sve atake odbijao i (sa)čuvao prednost.

Pre svega to su radili sjajnim šutem spolja, pošto su utakmicu završili sa neverovatnih 17/35 za tri. 

Najefikasniji je ponovo bio naturalizovani Gruzijac Tadeus Mekfaden sa 18 poena, koji je i porglašen za MVP-a finala,  dok je Omar Kuk dodao 15.

Iako je ubacio svega jedan poen, srpski centar Dejan Kravić je bio prilično zapažen, pre svega zbog 11 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, kod već viđenog pobednika koji to na kraju nije postao, jedini je na visini zadatka u finalu bio Tajris Rajs sa 17 poena.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво