Sarajevska Bosna ipak igra prvenstvo BiH

Košarkaški klub Bosna, nekadašnji prvak Evrope, ipak će učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine ove sezone, i pored velikih finansijskih problema.

Prethodno se pislao da Bosna zbog problema sa novcem najverovatnije neće naredne sezone učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine, kao i da je pod znakom pitanja i opstanak kluba.

Ipak, kako prenosi portal Kliks, kotizaciju za učešće od 9.000 konvertibilnih maraka Košarkaškom savezu BiH uplatiće opština Centar i Grad Sarajevo.

Opština Centar će prema dogovoru dati 60 posto, a gradska uprava Grada Sarajeva 40 posto sredstava neophodnih za takmičenje ”studenata” u prvenstvu BiH, a to je saopšteno nakon današnjeg sastanka načelnika Nedžada Ajnadžića i predsednika KK Bosna Almira Bradića.

"Poznato nam je svima s kakvim problemima ste se suočavali i s kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uključiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu deo te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak”.

”U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnji, koji će pored KK Bosna i Opštine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva, kao i ostale gradske opštine i Kanton Sarajevo gde bi trajno rešili pitanje dela finansiranja Bosne", rekao je Ajnadžić.

KK Bosna je osnovana 1951. godine, a u bivšoj SFRJ bila je važan i cenjen klub, dok je titula prvaka Evrope 1979. godine bila je nešto čime su se svi u Bosni i nekadašnjoj Jugoslaviji ponosili.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво