Denver ponovo gubi sa 3-1, skroman učinak Jokića u porazu

Košarkaši Denver nagetsa poraženi su od Los Anđeles lejkersa sa 114:108 u četvrtom meču finala Zapadne konferencije NBA lige. Nikola Jokić meč je završio sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije i pet faulova. Lejkersi su pobedom stekli prednost od 3-1 i u narednoj utakmici imaju prvu meč loptu za finale.

Novi meč Nagetsa i Lejkersa doneo je novo uzbuđenje i neizvesnost od prvog do poslednjeg minuta, a nakon teške borbe, Lejkersi odnose treću pobedu. Nagetsi i u trećoj plej-of seriji gube sa 3-1, pa će im za prolaz trebati novo čudo.

Ponovo je Denver imao dosta problema u defanzivi, što govori i podatak da su primili 37 poena u prvoj četvrtini.

Tim iz Los Anđelesa velikim delom meča imao je prednost koja je varirala između sedam i 10 poena. Denver je uspeo da pronađe defanzivni ritam, a na krilima senzacionalnog Džamala Marija uspeli su da smanje deficit na samo poen prednosti na momente.

Nikola Jokić meč je završio sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije 35 minuta na parketu. Srpski centar imao je i pet ličnih grešaka, što je uticalo na njegovu igru, pogotovo u završnici.

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bio je Entoni Dejvis koji je postigao 34 poena, Lebron je dodao 26 poena uz devet skokova i osam asistencija. Dvocifreni u Lejkersima bili su i Poup sa 13, Hauard sa 12, Rondo sa 11 i Kuzma sa deset poena.

Denver je predvodio nestvarno dobri Džamal Mari koji je imao 32 poenauz šut iz igre od 60 odsto. Grent je dodao 17, Jokić 16, Porter 13, a Moris 12 poena.

Lejkersi su pobedom poveli sa 3-1 u seriji i nalaze se na korak od plasmana u NBA finale.

Ipak, poznato je da je to najopasniji rezutlat kada igrate protiv ovogodišnje ekipe Denvera.

Denver se već dva puta u ovogodišnjem plej-ofu nalazio u ovakvoj situaciji, te će izabranici Majka Melouna pokušati da obore još jedan rekord i vrate se iz "mrtvih".

Samo 13 puta je ekipa koja je gubila 3-1, uspela da se vrati i preokrene u seriji, a Denveru je to pošlo ove sezone protiv Jute u prvoj i protiv Klipersa u drugoj rundi plej-ofa.

Naredni meč Lejkersa i Denvera igre se u noći izeđu subote i nedelje od 03.00 časova.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво