Nema predaje, Jokić i Denver pobedili uporne Lejkerse

Košarkaši Denver nagetsa savladali su ekipu Los Anđeles lejkersa sa 114:106 u trećem meču finala Zapadne konferencije NBA lige. Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 22 poena, deset skokova i pet asistencija, vodio je Nagetse do pobede i smanjenja prednosti Lejkersa na 2:1 u seriji. Meč broj četiri na programu je u noći između četvrtka i petka od 03.00 časova.

Denver je upisao veoma bitnu pobedu, kojom nije dozvoljeno Lejkersima da steknu gotovo neodostižnih 3:0 u finalu Zapadne konferencije.

Nagetsi su nane prvi poraz Lejkersima u seriji, pošto su vodili gotovo od prvog do poslednjeg minuta, a na momente razlika je iznosila i 20 poena u korist Denvera.

Ipak, tim iz Kolorada je dozvolio Lejkersima da priđu na samo tri poena u poslednjoj četvrtini, ali su nekako uspeli da odole naletima rivala i upišu pobedu.

Nikola Jokić ponovo je odigrao sjajan meč, te je za 37 minuta na parketu postigao 22 poena, imao deset skokova i pet asistencija.

Veliku pomoć, pogotovo u napadu, Jokić je imao u Mariju, Grentu i Morisu.

Grent je postigao 26, a Moris 14 poena. Mari je odigrao još jedan sjajan meč, koji je završio sa 28 poena i 12 asistencija.

U redovima Lejkersa istakli su se Lebron Džejms sa 30 poena, deset skokova i 11 asistencija, te Entoni Dejvis sa 27 poena.

Prva četvrtina protekla je dosta izjednačeno, opipavao se puls u uvodnih 12 minuta, a Denver je na prvu pauzu otišao sa dva poena prednosti.

Lejkersi su se ponašali kao da će se Denver sam pobediti i utisak je da je tim iz Los Anđelesa mislio da je uradio posao u drugoj utakmici, ali to ipak nije bio slučaj.

Nagetsi su dodali gas u drugoj četvrtini, napravili seriju 17:2 i stekli dvocifrenu prednost. U nekoliko navrata vodili su sa 15 i 18 poena razlike.

Lejkersi su se delimično trgli krajem druge i početkom treće četvrtine. Na poluvreme se otišlo sa deset poena viške u korist Denvera, da bi poenima Poupa, "jezeraši" smanjili deficit na samo pet poena.

Izgledalo je kao da su Lejkersi pronašli ritam i da će se potpuno vratiti u meč, ali Denver to nije dozvolio.

Nakon tajm-auta Melouna, Denver je na krilima Grenta vratio dvocifrenu prednost.

U samom finišu treće i na početku poslednje četvrtine, Denver je potpuno zaustavio Lejkerse na jednoj strani, a na drugoj dolazio do lakih poena i ogromnih 20 poena prednosti.

Taman kada se pomislilo da će Denver upisati ubedljivu i laku pobedu, trener Lejkersa Frenk Vogel pozvao je zonsku odbranu koja je poptuno zbunila Denver.

Lejkersi prave seriju 18:2, za koju je najviše zaslužan Ražon Rondo, koji je četiri puta oduzeo loptu Mariju i Jokiću i asistirao saigračima za lake poene.

Oživeli su Lejkersi i smanjili deficit na tri poena, ali nisu imali koncentracije i snage za potpuni povratak. Usledila su promašena slobodna bacanja "jezeraša", neki otvoreni šutevi nisu ušli, a sa druge strane Džamal Mari je sa dve trojke i difinitivno stavio tačku na meč. 

Nagetsi su smanjili u seriji finala Zapada na 2:1 i prebacili ”momentum” na njihovu stranu.

Meč broj četiri na programu je u noći između četvrtka i petka od 03.00 časova po našem vremenu. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво