Denver imao pa ispustio Lejkerse, Dejvis uz zvuk sirene pogodio za pobedu

Košarkaši Denver nagetsa poraženi su u drugom meču finala Zapadne konferencije NBA lige od Los Anđeles lejkersa sa 105:103. Fantastičnu partiju Nikole Jokića, neutralisao je Entoni Dejvis, trojkom za pobedu u poslednjoj sekundi. Tim iz Los Anđelesa vodi u seriji sa 2:0.

Denver nagetsi su ponovo dokazali da su eksperti preokreta i da ih nikada ne treba otpisati, ali je deo sekunde nedostajao, kako bi napravili iuzetno veliki podvig protiv LA lejkersa.

Denver je gubio sa 16 razlike sredinom treće četvrtine, a onda na krilima Nikole Jokića uspeo da ibriše deficit, u poslednjim momentima meča povede, ali je Entoni Dejvis srušio sav trud i snove Nagetsa.

Nikola Jokić odigrao je maestralan meč, pogotovo poslednju četvrtinu, u kojoj je vezao 11 poena.

Srpski košarkaš imao je učinak od 30 poena, devet skokova i šest asistencija-

Uz Jokića raspoložen poenterski bio je Mari sa 25 poena dok je još samo Porter bio dvocifren sa 15 peona.

U redovima Lejkersa istakao se Dejvis sa 31 poenom, od čega se ističe trojka za pobedu pri vođstvu Denvera od 103:102.

Lebron Džejms postigao je 26 poena i imao 11 skokova.

Prerano su svi otpisivali Denver još od prve runde plej-ofa i duela sa Jutom, potom se ista stvar desila i protiv Klipersa, a veoma blizu još jednog istorijskog preokreta Denver je bio u drugom meču protiv Lejkersa.

Nagetsi su nešto bolje otvorili meč i poveli sa četiri poena prednosti. U uvodnim minutima meča, jedini raspoloženi u redovima Lejkersa bio je Lebron Džejms, koji je postigao uvodnih 12 poena svoje ekipe.

Denver je držao korak, ali onda pomalo čudno pao onda kada je Džejms otišao na klupu. Lejkersi su relativno lako stekli dvocifrenu prednost početkom druge četvrtine.

Nakon nešto lošijeg uvoda u meč, Nikola Jokić i Džamal Mari su kako je vreme prolazilo, pronalazili napadački ritam, ali je Denver igrao ispod proseka u fazi odbrane.

Nakon što su otišli na poluvreme sa deset poena prednosti, Lejkersi su dodali gas u trećoj deonici i na bazi kvalitetnog Dejvisa, ali i odličnog Karusa i Grina, stekli maksimalnih 16 poena prednosti.

Izgledalo je kao da će "Jezeraši" potpuno ubiti svaki otpor Denvera i otići na 20 poena prednosti, ali je Denver još jednom pokazao mentalitet ekipe koja se ne predaje.

Malo po malo, Nagetsi su smanjivali razliku, prvo na 10, potom na osam, šest, četiri.

Lejkersi su se dosta mučili u napadu, što je i plod dobre odbrane Denvera. 

Usledile su bravure Nikole Jokića. Potpuno je oživeo srpski centar u poslednjoj deonici i gotovo sam stavio teret ekipe na svoja leđa.

Dejvis je pogodio bitnu trojku kojom su Lejkersi stekli osam poena prednosti na tri minuta pre kraja susreta i utisak je da im je trebala još jedna dobra odbrana i poeni na drugoj strani, kako bi potvrdili pobedu.

Ipak, usledio je period od više od dva minuta igre u kojem Lejkersi nisu poentirali, dok je Nikola Jokić sa druge strane vezao čak 11 poena.

Usledile su psihološke igre na dve strane, Jokić je prvo pogodio iz odbojke za vođstvo Denvera 102:101, da bi Dejvis uzvratio košem sa poludistance, čime je vratio Lejkerse u prednost.

U narednom napadu Jokić je direktno napao jednog od najboljih defanzivaca na svetu, "obrvu" Dejvisa i nakon što je izgradio dobru poziciju, preciznim polu-horogom vratio Nagetsima prednost

Denveru je za pobedu bila potrebna dobra odbrana i umalo da je i pokažu, pošto je Mari izblokirao šut Denija Grina dve sekunde do kraja. Usledio je aut za Lejkerse, iz kojeg je Rondo pronašao Dejvisa, Plamli je zaspao i nije rotirao, a usledio je hladan tuš, pošto je Dejvis sa istog mesta kao i pre tri minuta, pogodio trojku, ovoga puta za pobedu od 105:103.

Lejkersi nakon prve dve utakmice vode sa 2:0 u finalu Zapada. Naredni meč finala Zapadne konferencije igra se u noći između utorka i srede od 03.00 časova.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво