Jokićev dabl-dabl u porazu pred plej-of, poznato sedam od osam parova doigravanja

Košarkaši Denvera poraženi su od Los Anđeles klipersa rezultatom 124:111, u poslednjem meču regularnog dela NBA sezone, a pred početak plej-ofa. Nikola Jokić raspoložen sa 17 poena i 13 asistencija. Poznato sedam od osam parova doigravanja.

U meču timova koji su se tokom cele sezone borili za drugo mesto na Zapadu, bolji su na kraju bili oni koji su to drugo mesto i osvojili.

Predvođeni svojim najvećim zvezdama, Kavajem Lenardom i Polom Džordžom, Klipersi su protivnika ”rešili” u finišu utkmice.

Džordž je ubacio 27, a Lenard 26 u susretu koji je odlučen u poslednjoj deonici, koji je tim iz Los Anđelesa odigrao znatno bolje. ”Rezervista” Lu Vilijams dodao je 23.

Kod ”grumenja” iz Kolorada srpski centar Nikola Jokić je regularnu sezonu završio dabl-dabl partijom - 17 poena i 13 asistencija, uz 7 skokova za 28 minuta na parketu.

Najbolji u timu Nagetsa bio je Džeremi Grent sa 25.

Tako će Jokić i Denver u prvom kolu plej-ofa igrati protiv Jute džez, dok će Klipersi na megdan Dalasu i Luki Dončiću. 

Porazom Hjustona od Indijane od 108:104, uprkos 45 poena, 17 skokova i devet asistencija spektakularnog ”brade” Džejmsa Hardena, Rakete su pale na peto mesto i igraće u plej-ofu sa četvrtim timom Zapada Oklahomom (oba tima imaju istu skor od 44-27), koja je noćas posle velike borbe sa poenom razlike pobedila Majami rezultatom 116:115, uz 21 poen Darijusa Bizlija.

Drugoplasirani tim Istoka i branilac titule, ekipa Toronta, bila je bolja od šestog tima iz iste konferencije Filadelfije sa 125:121, a najbolji u pobedničkom sastavu bili su Kajl Lauri i Kris Bušer sa po 19 poena.

Dakle, na Istoku je sve poznato, dok je na Zapadu nepoznanica ko će biti osmi (u konkurenciji Portland, Memfis, Finiks i San Antonio), i ko će igrati u plej-inu za to osmo mesto.

Parovi plej-ofa:

Istok

Milvoki - Orlando
Toronto - Bruklin
Boston - Filadelfija
Majami - Indijana

Zapad

L.A. Lejkers - osmoplasirani
L.A. Klipers - Dalas
Denver - Juta
Oklahoma - Hjuston

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво