Drama Hjustona i Dalasa, pobede Milvokija i San Antonija

Košarkaši Hjustona nadigrali su Dalas sa 152:149 u dramatičnoj završnici posle produžetka, a u ostalim sinoćnim utakmicama nastavka NBA lige Milvoki je nadigrao Boston sa 119:112 a San Antonio bio bolji od Sakramenta sa 129:120 uprkos dobrim partijama naših internacionalaca.

Za igru vrlo raspoloženi Džejms Harden obeležio je dramatični duel Hjustona i Dalasa u nastavku NBA lige, ne samo što je bio najefikasniji igrač meča već je bio i igrač odluke postižući poene u knjučnim momentima utakmice.

Dalas je dobro ušao u meč i već od starta poveo održavajući razliku do samog finiša meča koji je dobrim delom izgledao kao nadigravanje Porzingisa i Luke Dončića sa Hardenom i Vestbrukom. 

Dalas u poslednji minut meča ulazi sa prednošći od čak sedam poena i kada se učinilo da je osigurao pobedu na scenu stupa Džejm Harden koji serijom pogodaka donosi izjednačenje i obezbeđuje produćetak.

U nastavku igre Hjuston preuzima inicijativu, preokreće rezultat u svoju korist i uspeva da zadrži prednost do konalne pobede sa 152:149. 

Harden je meč završio sa čak 49 postignutih poena, a Vestbruk je dodao 31 poen uz 11 skokova i 8 asistencija.

Na drugoj strani Krispas Porzingis je bio najefikasniji u Dalasu sa 39 poena, a Luka Dončić je meč završio sa trostrukim dvocifrenim učinkom od 28 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

U meču San Antonija i Sakramenta odvijala se ravnopravna borba sve do samog finiša kada su košarkaši Sparsa preuzeli inicijativu i u poslednjem minutu došli do ubedljive prednosti koja im je donela pobedu.

Najefikasniji igrač je bio Dearon Foks iz poraženog tima sa 39 poena, a odlično su ga pratili srpski internacionalci Bogdan Bogranović i Nemanja Bjelica sa 24 i 12 poena, ali su to košarkaši San Antonija uspešno anulirali timskom igrom.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Derozan i Derik Vajt sa 27 i 26 postignutih poena.

U meču Milvokija i Bostona već nije bilo toliko neizvesnosti jer su košarkaši Milvokija od starta poveli i uspešno odrćavali prednost do konalne pobede sa 119:112.

Košarkaši Bostona su samo u finišu trećeg dela meča uspeli fa na kratko izjednače i zaprete preokretom, ali je to bilo sve.

Tim pobednika je po efikasnosti predvodio Janis Antetokounmpo sa 36 poena uz 15 skokova i 7 asistencija, a u poraženom timu najefikasniji je bio Markus Smart sa 23 poena.
 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво