Najuzbudljivija petorka NBA lige koja će igrati na Floridi

Dugo čekani i najzad dočekani restart sezone, razumljivo, glavna je tema u NBA ligi, a zašto ne reći u celokupnom svetu sporta. Pažljivo pripremano i još bolje u delo sprovedeno organizovanje mehura (bubble) u kojem će prekinuta sezona izvesno biti nastavljena i završena dobijanjem šampiona, još jedan je dokaz moći i veličine NBA lige. Ovom prilikom, uoči ponovnog početka, predstavljamo petoricu igrača koji će tamo nastupati a koji su zanimljivi zbog svojih košarkaških, ali i nekošarkaških karakteristika.

Најузбудљивија петорка НБА лиге која ће играти на Флориди Најузбудљивија петорка НБА лиге која ће играти на Флориди

Iako se mečevi koji će se igrati na Floridi neće računati za konačan skor, veliku pažnju privlači i izbor MVP-a (Janis blagi favorit u "finalu" protiv Lebrona), te najbolje petorke lige (autor ovih redova bi u nju pored gore pomenitih uvrstio i Hardena, Dončića i Jokića), uoči ponovnog početka predstavićemo izbor od pet najzanimljivijih igrača koji će nastupati u Orlandu, a koji se ne ističu samo po košarakškim stvarima, na terenu.

Boban MARJANOVIĆ

Nije što je naš, ali Bobi je siguran član, pa možda i kapiten ove petorke.

Čovek kojeg u američkim medijima nazivaju "omiljenim igračem NBA lige" to verovatno i jeste. Jer, to je bio i u San Antoniju gde je snimio i svoju prvu reklamu. Bio je i u Los Anđelesu, gde je i pored igranja sa Milošem Teodosićem, i glume u holivudskom filmu "Džon Vik", svoj "bromance" ostvario sa Tobajasom Herisom.

Pokrenuo je ovaj tandem čak i svoj TV šou, a saradnja je nastavljena u Filadelfiji, kada su trejdovani u paketu.

Taj sjajni odnos nije pokvaren ni kada je Bobi naposletku trejdovan u Dalas, gde ga je dočekao "zemljak" Luka Dončić, sa kojim ostvario odličnu saradnju pogotovo van terena, koja preti da ugrozi slavu ”Bobi and Tobi” šoua.

Na balkanskom meniju Mevsa su šale, takmičenja, zadirkivanja, ali i često pevanje srpskih (turbo)folk pesama.

Bobi je omiljen kod navijača (kojih kao što je poznato neće biti u nastavku), ali i kod medija i novinara, te ne čudi što je sve više kompanija Sjedinjenim Državama zaintersovano za marketinšku saradnju sa dobroćudnim divom iz Boljevca.

Pi Džej TAKER

Pi Džej Taker, osim što je spektakularan odbrambeni igrač, koji u novoj "small ball" postavci Hjustona sa svojih 196 centimetra visine igra na poziciji centra (da, dobro ste pročitali) i neretko doprinosi šutevima za tri poena, on je u ligi poznat pre svega kao najveći "sneaker head", odnosno pasionirani ljubitelj i kolekcionar patika.

Tako će te ga retko kada videti da na dve uzastopne utakmice nosi isti model patika, a vrlo često da prvi nosi i promoviše neki novi model, koji se tek pojavio na tržištu.

A njegova kolekcija patika, među kojima se nalazi recimo i par koje je Majkl Džordan nosio u svojoj prvoj NBA sezoni davne 1984. godine, vredi mnogo zelenih novčanica iako nije na prodaju.

Lu VILIJAMS

Osim što je od dolaska u Los Anđeles (prvo je igrao za Lejkerse, pa onda nakon kratkog boravka u Hjustonu pronašao sebe u Klipersima) uvek u konkurenciji za najboljeg šestog igrača lige, a gde titulu brani i ove godine, Vilijams je u ligi poznat i po svom ”swag”-u, odnosno po malo burnijem stilu života.

Sastavni delovi tog načina življenja su izlasci i striptiz klubovi, uz koje logično idu i lepe devojke, ali i pažnja tabloida.

Upravo je jedan takav njegov nedavni "izlet", pod izgovorom da ide na sahranu, privukao pažnju javnosti ali i njegovih pretpostavljenih, pošto se ispostavilo da je u Majamiju odnosno "Medžik sitiju" posetio svoj omiljeni gentelemes club.

Iako je prvobitno kao razlog naveo želju da pojede pileća krilca, koja u meniju nose njegovo ime, odao ga je Instagram post njegovov prijatelja Džeka Harloua.

Lu je na kraju bio primoran da prizna svoj greh, te je "zaradio" desetodnevni karantin, i za sada nepoznatu kaznu od rukovodstva Klipersa.

Bol BOL

Najnovija senzacija NBA je sin nekadašnje atrakcije iste te lige. U pitanju je naslednik poznatog Sudanca Manutea Bola, koji je devedestih godina bio jedan od najvših igrača u takmičenju (zapravo drugi najviši u istoriji lige sa 229 centimetara).

Njegov sin, Bol Bol, koga su Denver nagetsi draftovali na poslednjem draftu sa 44. pozicije, izgledom neodoljivo podseća na oca, ali mu je košarkaški arsenal neuporedivo bogatiji.

Pored dugih ruku i 218 centimetara visine, koji mu daju veliku prednost u skoku nad rivalima, Bol junior ima vrlo dobar šut sa distance, i neretko se odlučuje da ”opali” van linije za tri poena.

Sve je to demonstrirao u svom debiju, upravo u Orlandu, kada je zabeležio 16 poena, 10 skokova i čak šest blokada, što je recimo bolji debi i od onog koji je imao verovatno najveći igrač svih vremena Majkl Džordan.

A da želi da ostavi dublji trag u najjačoj ligi sveta govori i njegova saradanja sa jednim od najboljih centara u istoriji igre - Šekilom O’Nilom, koji bi trebalo savetima da dodatno obogati njegovu igru.

Matis TAJBUL

Matis Tajbul je ruki, ali ne običan. Momak koji je svojim igrama naterao da Filadelfiju da u noći prethodnog drafta napravi trejd sa Bostonom i tako ga dovede u Pensilvaniju, svojim igrama i ponašanjem je opravdao poverenje.

Sjajni kradljivac se dobro uklopio u igru Siksersa, a postao je simatičan i široj javnosti.

Tajbul je prvi pokrenuo video blog (vlog) iz "bubble" u Diznijevom svetu, putem kojeg na zanimljiv, pristojan i prijemčiv način približava najširem auditorijumu kako izgleda život NBA igrača (do sada je na svom kanalu objavio pet epizoda).

Osim ovog dela van terena, Matis se vrlo dobro snalazi i na parketu, bar je to činuo pre prekida sezone. Kao novajlija je igrao prosečno 20 minuta, bležio skoro pet poena i jednu i po ukradenu loptu po meču.

Obratite pažnju na ove momke, a obratite pažnju i na jutarnje vesti, jer će ponovo u njima redovno biti i NBA izveštaji. Konačno...

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво