Kalates: Mrzeo sam Šarunasa

Grčki reprezentativac Nik Kalates potpisao je trogodišnji ugogor sa Barselonom. Na predstavljanju u "blaugrani". Grk se prisetio vremena iz perioda dok je bio saigrač sa novim trenerom Katalonaca Šarunasom Jasikevičijusom.

Kalates je nedavno napustio Panatinaikos, tim u kojem je proveo devet sezona, a Barselona je sa njim potpisala trogodišnji ugovor do 2023. godine.

Kalates će u Barseloni sarađivati sa novim trnerom „blaugrane" Šarunasom Jasikevičijusom. Litvanac će mu sada biti trener, a njih dvojica bili su saigrači tokom Kalatesovog prvog mandata u Panatinaikosu u sezoni 2009/2010.

"Tokom prvog dela karijere u Panatinaikosu, upoznao sam ga kao igrač i mrzeo sam ga jer je mnogo vikao na mene. Imao sam samo 20 godina i nisam shvatao da se trudi da mi pomogne i da me učini boljim igračem. Kasnije sam ga razumeo i postali smo bliski. Istina je da je on jedan od najboljih trenera danas i siguran sam da će doneti novi stav u Barselonu", rekao je Kalates.

Kalatesa je u Panatenaikos doveo Željko Obradović 2009. godine. Sa klubom iz Atine je osvojio Evroligu 2011. godine. Sezonu 2012/13 odigrao je u dresu Lokomotive iz Kubanja, a naredne dve godine proveo je u Memfisu da bi se ponovo se vratio u Atinu.

Prošle sezone u Evroligi prosečno je beležio 13 poena, devet asistencija i pet skokova i bio jedan od kandidata za nagradu najkorisnijeg igrača takmičenja.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво