Žalgiris će Šarasovog naslednika tražiti van Litvanije

Litvanski košarkaški velikan Žalgiris objavio je danas da će naslednika Šarunasa Jasikevičijusa na mestu trenera potražiti izvan granica Litvanije.

Paulius Motiejunas, direktor Žalgirisa, ranije je poručio da će prioritet biti dat stručnjacima iz Litvanije, ali se situacija u poslednjih nekoliko dana očito promenila.

Podsetimo, dosadašnji trener ”zelenih” je odlučio da prihvati ponudu iz Katalonije i postane trener Barselone, za koju je sa uspehom nastupao i kao igrač.

Žalgiris mu nije pravio problem, već poželeo sreću nakon uspešnih sedam godina saradnje, u kojima je pored brojnih domaćih trofeja izboren i jedan plasman na fajnal-for Evrolige (2018. godine u Beogradu).

Paulius Motiejunas, direktor Žalgirisa, ranije je poručio da će prioritet biti dat stručnjacima iz Litvanije, ali se situacija poslednjih dana očito promenila.

"Imali smo jasnu listu litvanskih kandidata. Pričali smo sa nekoliko litvanskih trenera. Darius Maskoliunas je odlučio da ode u Barselonu zajedno sa Šarunasom Jasikevičiusom, a Kazis Maksvitis je ima obaveze prema svom trenutnom klubu, pa smo proširili krug pretrage. Imamo veliku listu stručnjaka iz inostranstva. Želja nam je da trener bude gladan, motivisan i prijemčiv za uvođenje novina u radu", objasnio je direktor Žalgirisa.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво