Komesar NBA lige: Prvenstvo bi moglo biti prekinuto

Komesar NBA lige Adam Silver izjavio je da će, ako se koronavirus pojavi na Diznijevom imanju na Floridi, gde je planirano da ekipe nastave sezonu, prvenstvo biti prekinuto.

Nastavak NBA sezone u Orlandu, u sportskom kompleksu u okviru "Diznijevog sveta" zakazan je za 31. jul.

"Ukoliko budemo suočeni sa intenzivnim širenjem koronavirusa, to bi nas moglo dovesti do prekida", kazao je Silver na telekonferenciji za medije.

Iako ističe da je "smiren" što se tiče nastavka sezone, Silver je priznao da i kod njega postoji zabrinutost s obzirom na nagli porast zaraženih od koronavirusa na Floridi i u celoj zemlji.

U četvrtak je 8.942 osoba bilo pozitivno na Floridi čime je ukupna brojka narasla na 123.000. Isto tako je u petak objavljeno da je od 302 NBA igrača njih 16 pozitivno na koronavirus.

"Trenutno ne postoji opcija bez rizika. Moj krajnji zaključak je da ne možemo zaobići virus", rekao je Silver, naglašavajući kako je izbor da se prvenstvo nastavi u izolovanom okruženju u Diznijevom kompleksu opravdan jer će igračima pružiti bar nekakvu zaštitu.

"Mislimo da ćemo biti sigurniji u kampusu nego napolju", naglasio je.

Igrači će se svakodnevno testirati, kao i osoblje zaposleno u "Diznijevom svetu".

Prethodnih dana saznali smo da je nekolicina igrača bilo pozitivno na kovid-19 testu, a među njima je i srpska superzvezda i član Denvera Nikola Jokić. Timovi se polako okupljaju i počinju sa treninzima, a put Floride trebalo bi da krenu početkom jula.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво