Tri igrača Sakramenta pozitivna na virus

Prvi nalazi testiranja igrača Sakramento kingsa pokazali da su na virus pozitivna tri igrača: Badi Hild, Džabari Parker i Aleks Len. Sva trojica su u samoizolaciji, a u obraćanjima javnosti su istakli da se osećaju dobro.

Prekinuta sezona u NBA lige biće nastavljena 30. jula u Orlandu, a klubovi su počeli prva testiranja koja su pokazala da već u nekoliko timova ima igrača pozitivnih na koronavirus.

U timu Sakramenta pozitivni su Badi Hild, Džabari Parker i Aleks Len.

"Pre nekoliko dana imao sam pozitivan test na kovid 19 i smesta sam se saomizolovao u Čikagu, gde se nalazim i sada. Oporavljam se i osećam se dobro. Jedva čekam da odem u Orlando i pridružim se svojim saigračima", saopštio je 25-godišnji Džabari Parker.

"Hvala timu i protokolu koji je uspostavio, pa mi je na taj način omogućio da ovaj virus otkrijemo rano", oglasio se 27-godišnji ukrajinski centar Aleks Len. 

Za tim Sakramento kingsa igraju srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a pomoćni trener je selektor srpske reprezentacije Igor Kokoškov, dok je generalni menadžer Vlade Divac. 

Proteklih dana saopšteno je da u još nekoliko NBA timova ima igrača koji su zaraženi. Među njima su srpski košarkaš i zvezda Denvera Nikola Jokić, bek Indijane Malkom Brogdon i dvojica neimenovanih igrača Finiks sansa.

Planirano je da prekinuta sezona u NBA ligi bude nastavljena 30. jula u Orlandu pod vrlo specifičnim uslovima i rigoroznim zdravstvenim merama ukoliko se situacija sa pandemijom dodatno ne zakomplikuje.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво