Fiba pokreće E-sport ligu nacionalnih federacija

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) objavila je danas pokretanje svog prvog međunarodnog takmičenja u igranju video igrice 2K - ”Fiba Esports Open 2020”.

Kako se navodi, Fiba je sa velikim oduševljenjem zajedno sa nacionalnim federacijama ušla u ovaj pilot projekat.

Početna serija mečeva održaće se od 19. do 21. juna ove godine, uz učešće timova Argentine, Australije, Austrije, Brazila, Kipar, Indonezije, Italije, Letonije, Libana, Litvanije, Novog Zelanda, Filipina, Rusije, Saudijske Arabije, Španije, Švajcarske i Ukrajine.

Svaki tim će se sastojati od sedam igrača, pet na terenu i dve rezerve. Igre će se igrati na daljinu na platformi NBA 2K koristeći Pro-AM režim i omogućavajući potpuno prilagođavanje avatara igrača, uniformi i dizajna arena.

Cela ”Fiba Esports Open 2020” serija biće proizvedena iz potpuno novog Fiba E-sport studija smeštenog u Rigi, sa svakodnevnom četvoročasovnom emisijom.

Svaki duel će se prenositi uživo na Fejsbuku, Tviču i Jutjub kanalima Fibe, sa komentarima na engleskom jeziku.

”Fiba je izuzetno ponosna i uzbuđena što je započela svoje putovanje u esportu sa ’Fiba Esports Open 2020’, pilot projektom izložbenih igara između nacionalnih timova u saradnji sa NBA 2K", rekao je Frenk Linders, generalni direktor Fiba za medije i marketing.

”Inicijativa je bila pokrenuta od strane Centralnog odbora Fiba kao važna, i u skladu sa strateškim ciljem uvećavanja Fiba porodice. U ovim izazovnim vremenima osećamo se ohrabreni entuzijazmom nekih naših nacionalnih federacija, koje su već aktivne na ovom polju i oni su nam bili i biče važni partneri u ovome”.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво