Bivši NBA košarkaš će čuvati ćerku ubijenog Džordža Flojda

Nekadašnji NBA igrač i šampion Stiven Džekson obećao je da će brinuti od ćerki svog nedavno ubijenog prijatelja Džordža Flojda. Mnoge stvari će joj nedostajati, ali ja ću biti tu za nju, poručio je Džekson.

Širom Amerike već danima održavaju se protesti nezadovoljnih građana nakon što je policajac u Mineapolisu ugušio afroamerikanca Džordža Flojda.

Jedan od prvih koji je reagovao na taj čin bio je nekadašnji NBA igrač Stiven Džekson, koji je u poslednje vreme poznat i kao voditelj popularnog košarkaškog podkasta ”All That Smoke”, a koji je bio veoma blizak prijatelj sa nastradalim Flojdom.

On je od tog tragičnog događaja u stalnom kontaktu sa porodicom, a noćas je izjavio da će se prijaviti za starateljstvo nad Džordžovom šestogodišnjom ćerkom Đijanom.

”Mnoge stvari će joj nedostajati, ali ja ću biti tu za nju. Ja ću je odvesti do oltara kada bude došlo vreme udaju. Biću tu za Điđi! Flojd ne može, ali ja ću biti tu za nju. Ovde sam da bih se izborio za pravdu, pravdu za mog brata", rekao je Džekson na protestu u Mineapolisu.

On je otkrio da je Flojd, sa kojim se zna iz rodnog Teksasa, u Minesotu došao kako bi vozio kamione i time zaradio više novca za svoju porodicu.

Upečatljiva su bila i skandiranja, u kojima je učestvovala i Điđi, koja je na pitanje ”šta je uradio tata?” odgovorila ”Tata je promenio svet!”.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво