Situacija u SAD naterala i Džordana da se oglasi

Verovatno i najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan oglasio se povodom smrti Džordža Flojda, govoreći o rasizmu i problemima u SAD.

"Em-Džej", koji se veoma retko oglašava na političke teme, izdao je saopštenje preko kluba Šarlot hornetsa, čiji je vlasnik.

"Duboko sam tužan, povređen i ljut. Vidim i saosećam bol, frustraciju i bes svih vas. Podržavam i stojim uz one koji se protive rasizmu i nasilju prema ljudima različitih boja u ovoj zemlji. Previše smo trpeli", navodi Džordan u saopštenju.

"Nemam odgovore, ali naš zajednički glas pokazuje snagu i ostali ga ne mogu podeliti. Moramo slušati jedni druge, pokazati empatiju i saosećanje i nikada ne okretati leđa bezosećajnoj brutalnosti. Moramo da nastavimo sa mirnim delima protiv nepravde i zahtevati odgovornost. Naš ujedinjeni glas mora napraviti pritisak na lidere da promene zakone, jer u suprotnom, moramo ga iskoristiti za promenu sistema. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo raditi zajedno, kako bismo osigurali pravdu za sve", dodaje se u saopštenju.

"Moje srce je uz porodicu Džordža Flojda i nebrojanih onih čiji životi su brutalno i bezosećajno oduzeti putem nepravde i rasizma", zaključuje Džordan.

Šestostruki osvajač NBA lige često je bio kritikovan zbog toga što ne koristi veličinu njegovog imena i uticaja na ljude, pogotovo u SAd, u svrhe veće od košarke.

Širom SAD odvijaju se demonstracije povodom ubistva Džordža Flojda.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво