Koronavirus pomerio NBA draft za septembar

Ovogodišnji NBA draft, prvobitno planiran za 25. jun, pomeren je za 25. septembar, prenose američki mediji. Ova odluka će verovatno uticati na tržište igrača i transkacije na relaciji Evropa-SAD.

Čelni ljudi najjače košarkaške lige na svetu zbog pandemije koronavirusa odlučili su da odlože draft, koji će se u novom terminu održati krajem septembra u Bruklinu.

To je očekivana odluka s obzirom da će se prekinuta sezona najverovatnije nastaviti 31. jula u Orlandu, a u njenom finiširanju učestvovaće između 20 i 22 tima.

Srbija na ovogodišnjem draftu ima četvoricu predstavnika Uroša Trifunovića, Nikolu Miškovića, Alekseja Pokuševskog i Filipa Petruševa.

Ukupno 205 košarkaša pokušaće da se nametne nekom od NBA klubova, a ovo pomeranje moglo bi poprilčno da utiče i na košarkašku pijacu u Evropi i transakcije na relaciji Evropa-NBA, jer će sezona na Starom kontinentu početi krajem septembra, dok se uz pomeranje drafta izvesno pomera i početak naredne NBA sezone (najverovatnije će ona početi na katolički Božić 25. decembra).

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво