Loše vesti za ljubitelje košarke, igrači načelno protiv nastavka Evrolige

Održan je sastanak čelnika Evrolige sa kapitenima timova učesnicima elitnog takmičenja, igrači se izjasnili protiv nastavka sezone. Konačan rasplet znaće se u ponedeljak, kada će predstavnici 11 ekipa sa "A" licencom glasati o sudbini Evrolige.

Sve smo bliži danu odluke o nastavku sezone u Evroligi i Evrokupu, a, prema poslednjim informacijama, većina igrača želi da se sezona okonča.

Naime, u subotu je održan sastanak čelnika takmičenja i kapitena svih timova koji učestvuju u Evroligi, a dobro obavešteni Sportando i Jurohups objavili su da se igračima ne vraća na teren u skorije vreme.

Navodno, košarkaši se plaše da bi mogli da se zaraze koronavirusom, ali imaju i strah od povreda, pošto zbog pandemije veliki broj njih nije trenirao dva meseca.

Srpskog i regionalnog prvaka Crvenu zvezdu na ovom onlajn sastanku predstavljali su kapiten Branko Lazić, koji je nešto pre istog poručio da ”misli da je bolje da se sezona prekine i nastave pripreme za narednu”, kao i iksuni Vladimir Štimac.

Sličnu poruku poslao je i najbolji igrač Evrolige Šejn Larkin, koji je rekao ”da iako bi voleo da igra i završi sezonu na parketu to jednostavno nije realno”.

Ipak, konačna odluka biće poznata u ponedeljak, kada bi predstavnici 11 klubova sa "A" licencom trebalo da glasaju da li će sezona biti nastavljena, a presuduće prosta većina, odnosno šest glasova ili eventualnio ”super glas” Đordija Bertomeua.

U slučaju da klubovi odluče da se sezona nastavi, završnica takmičenja odigrala bi se u jednom gradu u periodu od 4. do 26. jula, a među najozbiljnijim kandidatima za organizaciju je i prestonica Srbije, Beograd.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво