Zvezda pustila strance, ostali samo Odžo i Perperoglu

Srpski i regionalni košarkaški šampion Crvena zvezda obustavio je sve aktivnosti u svim kategorijama, a od stranaca u Beogradu ostali su samo Majkl Odžo i Stratos Perperoglu sa porodicom.

Crveno-beli su se oglasili saopštenjem na zvaničnom sajtu i obavestili javnost da su u skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog opasnosti od širenja virusa Covid-19 obustavili sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija kluba i škola košarke do normalizacije stanja u Republici Srbiji.

Kako se navodi, uprava kluba je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima svih selekcija i donela odluku da izađe u susret stranim igračima, koji su na lični zahtev otputovala svojim kućama.
 
U Beogradu su ostali jedino Majkl Odžo i Stratos Perperoglu, koji se trenutno sa porodicom nalazi srpskoj prestonici i u narednim danima doneće odluku o odlasku u Grčku. 

Dodaje se da su svi domaći igrači seniroskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri sa svojim porodicama u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa.

Tim sa Malog Kalemegdana ističe da će se po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti građana Srbije svi strani igrači vratiti u Beograd i zajedno sa domaćim igračima nastaviti sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju.

Crveno beli su se osvrnuli i na okončanje sezone, izrazivši nadu da će se ona završiti na terenu.

”KK Crvena zvezda kao jedna od nacionalnih sportskih institucija deliće u potpunosti sudbinu ove zemlje i društva u kome živi i radi. Kada sport i košarka ponovo budu došli na red, naš klub će se zalagati da se sva takmičenja završe na terenu i da se šampioni proglašavaju nakon pobeda na parketu. Imajući u vidu da je sada nacionalni prioritet očuvanje zdravlja i ljudskih života, bilo bi dobro da se svi solidarišemo i koncentrišemo u cilju prevazilaženja ovog velikog globalnpog izazova koji jedini zajednički možemo da pobedimo. Imaćemo dovoljno vremena da pronađemo rešenja za okončanje takmičenja na sportski način i na terenu, bez ikakvih prekrajanja tabela i neumerenih izjava kada im nije ni vreme, ni mesto”, poručio je aktuelni šampion ABA i KLS lige, i učesnik Evrolige.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво