Predsednik Partizana neće plej-of bez publike: Ili odlaganje ili nama titula na osnovu plasmana!

Govoreći za klupsku televiziju, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović poručio je da će taj klub tražiti da se plej-of ili odloži ili otkaže i šampion proglasi na osnovu plasmana u regularnom delu, jer ne želi da se te utakmice igraju bez prisustva publike.

Čelnik crno-belih se obratio javnosti putem klupskog TV glasila i izneo svoj stav povodom mogućih scenarija za završetak košarkaške sezone.

"Zbog situacije sa koronavirusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, predložićemo odlaganje početka plej-ofa ABA lige za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje. Klub želi da zaštiti i igrače i stručni štab, jer je zdravlje svih na parketu, oko njega, te tribinama najvažnije. Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom", izjavio je Mijailović za TV Partizan.

Kako je dodao, nada se da će i ostali učesnici plej-ofa i menadžment ABA lige podržati taj predlog koji je, kako kaže, u interesu svih aktera.

"U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999. godine, u cilju zaštite zdravlja igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim", istakao je Mijailović i jasno stavio do znanja da Partizan u tom slučaju očekuje titulu šampiona regionalnog takmičenja, s obzirom da je regularni deo sezone završio na prvom mestu i u doigravnju bi do kraja imao prednost domaćeg terena.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво