"Večiti" derbi u finalu Kupa, Partizan nadigrao FMP

Košarkaši Partizana savladali su FMP sa 85:77 u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Rival u finalu biće im Crvena zvezda. Finale je na programu u nedelju od 21.00.

Posle velike borbe crno-beli su uspeli da slome otpor FMP-a tek u drugom poluvremenu. Posle ravnopravnog prvog dela igre iz koga je FMP izašao sa prednošću u nastavku Partizan je bio taj koji je dominirao. Iskoristili su crno-beli greške protivnika i stigli do zaslužene pobede i plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća. Prvi finalista je Crvena zvezda koja je u šokantnoj završnici uspela da preokrene rezultat protiv Mege.

Neizvesno prvo poluvreme. Partizan je bolje ušao u meč, međutim FMP je brzo uhvatio priključak i vodila se ravnopravna borba. Kako je meč odmicao nizale su se greške na obe strane. Važnost duela je učinila svoje.

Nakon sjanih nekoliko minuta Filipa Čovića u finišu poluvremena FMP je stigao do pet poena prednosti. Koje je uspeo da sačuva i na pauzi ode pri rezultatu 45:40.

Crno-beli koriste prazan hod u igri FMP i serijom 11:0 preokreću rezultat u svoju korist. Skoro šest minuta je bilo potrebno FMP-u da postigne prvi koš u nastavku. To je donekle i odlučilo drugog finalistu.

Kako je odmicalo drugo poluvreme FMP se sve više mučio da stigne do koša protivnika. S druge strane crno-beli su bili skoncentrisaniji i prednost je polako rasla. U jednom trenutku došli su do maksimalnih plus jedanaest.

FMP je zbog prigovora ostao bez prvog i drugog trenera. Međutim, ni to nije uspelo da podigne ekipu. Crno-beli su bili bolji i zasluženo su došli do pobede i plasmana u finale.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Tomas sa 13 poena, njega su pratili Pejdž, Volden i Jaramaz sa po 11. U poraženoj ekipi Kuzmić je postigao 13 poena, Čović 12, a Rit 10.  

Tok meča:

22.49 – Kraj meča. Partizan - FMP 85:77.

22.44 – Još dva minuta do kraja meča, Partizan ponovo na plus 11.

22.40 – Partizan kontoroliše rezulta, tri minuta pre kraja vodi sa 73:64.

22.32 – Sjajnim potezom Vila Mozlija crno-beli odlaze na plus deset - 67:57. Još sedam minuta do kraja meča.

22.25Kraj treće četvrtine, Partizan - FMP 63:57. Crno-beli su uspeli da održe prednost  i poslednji period uđu sa šet poena razlike.

22.19 – Crno-beli sve bolje kontrolišu igru, raste njihova prednost - 59:52.

22.10 – Oba trenera FMPA isključena zbog prigovora.

22.09 – Trojkom Zagorca Partizan produžava seriju - 49:45.

22.07 – Prazan hod u igri FMP-a na startu treće četvrtine koriste crno-beli i serijom 6:0 za čeiti ipo minuta igre preokreću rezultata - 46:45.

22.00 – Počelo je drugo poluvreme.

21.45 – Kraj prvog poluvremena, Partizan - FMP 40:45. FMP je uspeo da održi prednost do kraja perioda i na pauzu ode sa pet poena prednosti.

21.40 – Sjani minuti za Filipa Čovića koji vezuje pet poena, a potom asistencijom za Kuzmića donosi svom timu maksimalnih plus pet, što je primoralo Trinkijerija da zatraži tajm aut, još 90 sekundi do kraja poluvremena.

21.33 – FMP je na startu perioda uspeo da izjednači, 24:24. Crno-beli ponovo vraćaju prednost. Rasplamsala se borba, a na pet minuta pre kraja poluvremena rezultatska klackalica je prešla na stranu FMP 34:31.

21.19 – Kraj prve četvrtine, Partizan - FMP 24:22. Crno-beli su stigli do maksimalnih plus osam - 18:10. FMP je uspeo da ublaži tu prednost, smanji zaostatak na pet poena, a trojkom Pota sa pola terena u poslednjoj sekundi, priđe na dva razlike.

21.11 – Sa pet vezanih poena Partizan odlazi na plus šest, trener FMP-a Vlada Jovanović je zatražio tajm-aut.

21.09 – Prvih pet minuta igre obeležila je agresivna igra na obe strane. ekipe su pogodile nekoliko otvorenih šuteva i za sada je rezultat u egalu, 10:9 za crno-bele. 

21.00 – Počeo je meč...

20.55 – Startne petorke:

Partizan: Volden, Zagorac, Jaramaz, Veličković, Janković

FMP: Čović, Rit, Pot, Radanov, Kuzmić

20.50 – Igrači obe ekipe su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво