Večiti rivali ili neko drugi – borbe za finale Kupa Radivoja Koraća

U Nišu se danas igraju polufinalne utakmice košarkaškog Kupa Radivoja Koraća. U prvom polufinalu od 17 sati sastaće se Crvena zvezda i Mega Bemaks, a od 19.30 Partizan i FMP. Finale se igra u nedelju.

Počinje "ono pravo" u niškom "Čairu", iako smo i u četvrtfinalima videli neke poprilično zanimljive duele.

Crveno-beli su se u četvrtak mučili na početku, a onda deklasirali Radnički iz Beograda, posle čega je Mega Bemaks umalo izbegao ispadanje protiv Slobode iz Užica.

"Ono što je bilo bitno i uvek će biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Koincidencija je da sam ja to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala Drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati", rekao je Dragan Šakota.

Njegov kolega na klupi Mege Dejan Milojević imao je obračun sa sudijom, zbog čega je isključen, pa je do kraja susreta tim vodio pomoćni trener Vule Avdalović.

"Mislim da smo sačuvali energiju i da ćemo imati dovoljno snage za meč protiv Crvene zvezde", kazao je Avdalović.

Dan kasnije Partizan je takođe teškom mukom eliminisao Borac, ali je ostao bez Stefana Birčevića, koji će prema rečima trenera Andree Trinkijerija, verovatno propustiti ostatak Kupa Koraća.

"Sumnjam da će biti spreman... I to je baš veliki problem jer smo hteli da rasporedimo minutažu, da se pripremimo. Sada je išao na snimanje, sumnjam, ne znam", poručio je Trinkijeri.

Crno-beli idu na megdan "panterima" jer je FMP bio bolji od Dinamika.

Pobednici današnjih mečeva boriće se u nedelju od 21 sat za "Žućkovu levicu", koju brane košarkaši Partizana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво