Veličković: Autobus, avion i aerodrom najveći neprijatelji

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da uprkos umoru i "potrošnji" tim ostvario veliku pobedu protiv Budućnosti u 19. kolu ABA lige. Crno-beli su sinoć imali rekordnu posetu u Areni, a Veličković je iskoristio priliku da još jednom zahvali navijačima, ali i da govori o teškom ritmu i velikom broju utakmica i putovanja.

Crno-beli su u Štrak areni slavili sa 87:82 za prvo mesto na tabeli, a kapiten Partizana posle meča nije krio zadovoljstvo iako je istakao da je tim veoma iscrpljen dinamikom mečeva.

"Jedna veoma teška nedelja je iza nas, možda se i videlo na terenu da smo malo bili istrošeni što se tiče nekih rešenja, ideja, energije u pojedinim momentima. Stvarno velika pobeda. Igrali smo derbi u ponedeljak, išli za Bolonju, ostvarili veliki rezultat, možda se i emotivno previše ispraznili. Najbitnije da smo ovu utakmicu dobili i nedelju priveli kraju na najbolji način", rekao je Veličković novinarima posle meča.

Crno-beli su sinoć imali rekordnu posetu u Areni, meč protiv Budućnosti posmatrao je 16.531 gledalac, a Veličković je iskoristio priliku da još jednom zahvali navijačima.

"Zahvalio bih svima koji su došli i prepoznali momenat. Mi u naše navijače ne sumnjamo nikada. Bio nam je bitan svaki pojedinac koji se našao u hali i hvala im na tome, 16.500 ljudi do sad niko nije napravio".

Krilni košarkaš sa 472 meča u dresu Partizana rekorder je u klupskoj istoriji, čime je prestigao Petra Božića.

Sinoć je taj rekord obeležen i Veličković je od predsednika kluba Ostoje Mijailovića dobio plaketu u obliku dresa sa brojem odigranih utakmica.

"Za mene je ovo najveća čast koju sam mogao da zamislim, prestigao sam svog kapitena, odigrao ovoliki broj utakmica. Za mene je to nešto stvarno posebno. Kada se pojavila ta priča o broju utakmica, sigurno mi je u glavi bilo da budem prvi. Uvek mi je glava bila za Partizan. Hvala klubu na lepom gestu" rekao je Veličković.

Iza Veličkovića i Partizana su tri utakmice velikog intenziteta, a novinari su kapitena crno-belih pitali kako se oseća i kako je izdržao taj tempo.

"Fizičko stanje mi je takvo da stručni štab gleda kad god može da me odmori. Ima perioda kad se osećam dobro, ima perioda kad stvarno ne mogu ni da treniram. Trudim se, ali stvarno mi je ponekad teško, pogotovo tri utakmice odigrati. Derbi, pa sutradan ujutru ideš na avion... Meni je aerodrom najveći problem. Autobus, avion i aerodrom su mi najveći neprijatelji. Svaki put kad zamislim neki veliki aerodrom i koliko imam da prošetam do nekog gejta uvek mi je razmišljanje gde mogu da stanem, da sednem. Prva stvar koju radim je da hladim kolena gde stignem", rekao je Veličković.

Bez obzira na sve, Veličković kaže da ga još drži emocija prema košarci.

"Ovaj sport mi je dao mnogo stvari, ovaj klub mi je dao mnogo i stalno me na terenu me vuče nešto. Igraću dok budem mogao. Sportisti mi kažu igraj dok možeš, drugi mi kažu treba da se igraš sa decom posle karijere. Treba biti realan, napravio sam sebi problem sa kolenima, ali košarka mi je dala dosta", zaključio je Veličković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво