Puč u Barseloni, Mirotić i saigrači teraju Pešića

Košarkaši Barselone lideri su Evrolige, u španskoj ACB ligi imaju pet pobeda i dva poraza, ali stanje u ekipi koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Svetislav Pešić je, navodno, vrlo loše.

Barselona je ove sezone, posle dovođenja zvučnih pojačanja i mnogo uloženog novca, jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige. Tim iz Blaugrane su ove sezne pojačala zvučna imena – Nikola Mirotić, Malkom Dilejni, Aleks Abrines, Kori Higins... Ali situacija u klubu daleko je od idealne.

Kako prenosi madridska Marka, svi igrači su nezadovoljni trenerom Svetislavom Pešićem i situacija u svlačionici je napeta, tvrdi list. Animozitet prema njemu raste, njegovim metodama i vođenjem mečeva nisu nezadovoljni samo igrači koji su i prošle sezone bili u timu već i pridošlice.

U tekstu se navodi da se i na tajm-autima vidi da su igrači potpuno zbunjeni, da deluju poput zbunjenih đaka, koji ne znaju o čemu trener priča, a i ne slušaju ga...

"To se posebno vidi na Mirotiću, koji komentariše sa saigračima dok Pešić priča. To Mirotić radi očigledno. I nije jedini", piše Marka.

Zamera mu se i odnos prema pojedinim igračima, poput Pjera Oriole, koji je u drugom planu.

Ako je suditi prema licima igrača Barselone, Pešić je već bivši trener. Varnice postoje, ako se plamen rasplamsa, milionski projekat Barselone mogao bi da se pretvori u pepeo, zaključuje  Marka.

Navode iz lista ipak treba uzeti s rezervom, s obzirom na to da je list tradicionalno okrenut Barseloninom najvećem rivalu – Real Madridu.

Pešić je u Barselonu stigao prošle godine, nakon četiri godine provedene u Bajernu. To mu je drugi mandat u Barsi, koju je vodio i od 2002. do 2004. godine. Upravo je s Barselonom 2003. godine osvojio svoju jedinu titulu prvaka Evrope.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво