Danilović: Ne odlazim, nema svađe, odluku o novom selektoru ja ću doneti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o tek završenom Svetskom prvenstvu, kao i o spekulacijama o svađama i nasledniku selektora Aleksandra Đorđevića. Danilović je demantovao sve spekulacije i rekao da ne razmišlja da napusti mesto predsednika KSS-a.

Danilović je naveo da je Savez očekivao više od učešća naše selekcije, i da jesmo doživeli neuspeh. Ipak, nijedna reprezentacija, pa ni naša, nije pretplaćena na medalje.

Rekao je da još nije odlučeno ko će biti naredni selektor.

"Pričaćemo narednih dana, odlučićemo pa ćemo vam reći. Ja ću preseći. Ja sam predsednik! Ne treba seći preko kolena. Neće to biti u roku od tri meseca, ali neće ni u narednih pet dana. Nećemo sigurno čekati poslednji trenutak."

Tvrdi da bi bilo vrlo neodgovorno da je dva dana nakon Svetskog prvenstva govorio o mogućim kandidatima. Da ljudi iz Saveza ni sa Kokoškovom, ni sa Obradovićem nisu razgovarali o mogućem angažovanju, ne bi to bilo korektno prema Đorđeviću, ali da će sa potencijalnim kandidatima za tu dužnost stupiti u kontakt.

"Dužnost nas kao KSS je da reprezentativnim selekcijama obezbedimo najbolje moguće uslove i najbolje trenere da rade sa tim momcima i devojkama. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Đorđevića i Tomaševića – ćorak. Peto mesto ne bi smelo nimalo da okrnji Đorđevićevu trenersku stručnost. Niko od nas nije pretplaćen na medalje. Prethodnih godina su i devojčice i dečaci osvajali titule, dođe period kada toga nema. Razne stvari utiču na to", rekao je Danilović.

O tome da li će se Srbija kandidovati za kvalifikacioni turnir za OI odgovorio je:

"Razgovarao sam sa predsednikom države i imamo apsolutnu finansijsku podršku da se kandidujemo za domaćina jednog od turnira."

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želeo da odgovori.

"Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli", aludirao je Danilović na neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji za domaćinstvo i to u iznosu od oko tri miliona evra. Isto su najavili Grčka i Litvanija.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво