Trinkijeri: Arena će biti naš rudnik, mnogo ćemo kopati

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da je cilj u novoj setoni da njegov tim izgleda što bolje i da u takmičenjima ode što dalje.

"Prvo je cilj da izgledamo kao tim, da igramo kao tim. Ovo je 12 najboljih igrača za mene koje smo mogli da dovedemo. Cilj je da postepeno izgledamo kao tim, da mislimo i igramo kao tim. ABA će biti super ove sezone, mnogo pojačanja, a Evrokup... Miloš Teodosić igra Evrokup, to sve znači. Moramo da idemo što dalje, bolje", rekao je Trinkijeri novinarima u maloj hali Štark arene na otvorenom treningu.

Košarkaši Partizan se od ove sezone igraće u Areni, koja će dom crno-belih biti narednih pet sezona.

"Uslovi su vrhunski. Dobrodošli u našu novu, skromnu kuću. Rekao bih u rudnik, gde ćemo imati šansu da mnogo kopamo, tako treba. Počeli smo pre sedam dana, za sada je sve okej, ali još nisam upoznao trenera koji je u avgustu nesrećan. Nadam se da ćete moći da pišete o puno lepih pobeda", istakao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak napomenuo je da da očekuje veliku podršku navijača, a istakao je i da je zadovoljan je prodajom sezonskih ulaznica.

"Nova je ekipa, ne znam kako to izgleda. Znam samo da su sezonske karte išle kao pljeskavica kod mene. Navijači su fantastični. Imamo takve rezultate i od toga želimo da počnemo sezonu. Ljubav, strast, želja. Želimo da se borimo za svaku utakmicu, svaki trofej, sve, sve... Moramo da budemo mentalno i fizički agresivni. Sve je novo. Jedino što je ostalo isto su navijači. Ovo je izazov za sve. Kada je izazov, idemo, pa ćemo videti gde. Imam dobar osećaj o situaciji", rekao je Trinkijeri.

Novinare je zanimalo gde se Partizan nalazi u odnosu na Crvenu zvezdu, Cedevitu, Budućnost, Mornar...

"Ne znam, jer je jako rano. Ne znam kako ćemo mi da izgledamo. Ali, mislim da smo se i mi pojačali, na papiru. Posao je da od papira idemo na teren, pa ćemo videti".

On je dodao da su Ognjen Jaramaz, Nikola Janković i Novica Veličković, iako nisu još produžili ugovore sa klubom, njegovi igrači i da treniraju, a osvrnuo se i na Marka Pecarskog i Stefana Jankovića, koji su napustili tim.

"Svako odlučuje šta želi u životu, kako on misli da treba. Ja njima iz srca želim sve najbolje. Sada je vreme da pričamo o onima koji su tu", rekao je italijanski trener i dodao da se nada da će nova sezona biti bolja nego prošla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво