Pešić: Utakmica sa Zadrom može mnogo toga da odluči

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je da će derbi utakmica 11. kola Jadranske lige protiv Zadra značajno uticati na konačan plasman na tabeli tog takmičenja.

"Duel sa Zadrom je veoma važan, jer su oni jedni od glavnih favorita za plasman na završni turnir. Priča se i da će Zadar biti organizator tog turnira. Zbog toga ova utakmica može da utiče i na konačan plasman, jer nema plej-ofa", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Strateg "crveno-belih" rekao je i da će meč sa Zadrom predstavljati veliki izazov za njegovu ekipu, pošto je u pitanju najbolji napadački tim u ligi. "Igramo protiv statistički najbolje napadačke ekipe u Jadranskoj ligi. Zato moramo da probamo da odigramo snažnu odbranu i zaustavimo njihov skok u napadu. Zadar ima prepoznatljivu igru, ali se nadam da ćemo mi nametnuti svoj stil", kazao je on.

Pešić je dodao da još ne zna da li će kapiten Tadija Dragićević moći da igra, dok je za Borisa Bakića najavio da će se naći u timu. "Tadija je sinoć počeo da trenira, ali ćemo videti da li može da igra. Bakić će biti u timu, ali pošto je njegova povreda desnog lakta bila veoma bolna, ne znam koliko će moći da igra", rekao je on.

Pešić je pozdravio jučerašnji sastanak predstavnika tri srpska kluba, Zvezde, Hemofarma i Vojvodine, koji su razgovarali o razvoju Jadranske lige i zajedničkom nastupu ovdašnjih timova. "Dobro je da su klubovi našli vremena za sastanak. Važno je da se zna da je Jadranska liga fantastična, jer ima tako puno talenata i entuzijazma, iako je finansijska situacija svuda teška i u dosta klubova kasne plate", objasnio je on.

Trener Crvene zvezde ponovio je da ni u tom klubu finansijska situacija nije sjajna, ali da on i igrači pokazuju dosta entuzijazma i, zasad, uživaju u igri. "Kada uđete u Pionir na našu utakmicu, tamo sve svetli, kao u NBA ligi. Imamo mnogo sponzora, po hali 'lete' Dodževi, a 'love' nigde. Publika to ne zna, pa misle da imamo mnogo novca. Ipak, igrači i ja uživamo, a videćemo koliko će to da traje", zaključio je Pešić.

Utakmica 11. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Zadra igra se u subotu u hali "Pionir" od 19 sati.

Crvena zvezda trenutno zauzima treće mesto sa osam pobeda i dva poraza, a Zadar je četvrti sa sedam pobeda i tri poraza.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво