Crvena zvezda pobedila Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:73 (18:16, 18:19, 18:19, 22:19), u osmom kolu Jadranske lige. Crvenoj zvezdi je ovo treća pobeda u regionalnom takmičenju, a Partizanu treći poraz.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Nemanja Bjelica sa 14 i Moris Bejli sa 12 poena, dok je u timu Partizana Lester Mekejleb postigao 16, a Lorens Roberts 12 poena.

Utakmica je počela minutom ćutanja u znak sećanja na preminulog patrijarha Pavla.

Košarkaši Parizana bolje su otvorili utakmicu, ali su posle početnog vođstva od 5:2, dozvolili protivniku da napravi seriju 12:5 i dođe do četiti poena viška.

Prvu osetniju prednost Zvezda je stekla sredinom druge deonice kada je povela sa 26:20, a još boljom igrom u 18. minutu ekipa Ace Petrovića došla je do 10 poena prednosti (35:25).

Ipak, u poslednja dva minuta prvog poluvremena aktuelni šampion Srbije i Jadranske lige je serijom od 10:1 došao na poen zaostatka.

Drugo poluvreme proteklo je u podjednako lošoj i neorganizovanoj igri obe ekipe, u kojoj se na kraju bolje snašla Crvena zvezda. Partizan je prvi put posle dužeg vremena u 22. minutu došao do prednosti od 41:39, ali je do kraja trećeg perioda Zvezda sačuvala rezultatsku ravnotežu.

Sredinom poslednje četvrtine crno-beli su imali četiri poena prednosti 64:60 i napad, ali im to nije bilo dovoljno da prelome meč.

U neizvesnoj završnici obe ekipe su bile precizne sa linije slobodnih bacanja, tako da se u poslednji minut ušlo sa rezultatom 71:71. Utakmica je praktično rešena 9,6 sekundi pre kraja kada je Bejli pogodio trojku za 74:71. Poslednju šansu da izebgne poraz Partizan je propustio kada je rezultat bio 74:73, a Aleksandar Marić promašio slobodno bacanje, dok je na drugoj strani oba puta bio precizan Vladimir Štimac.

Košarkaši FMP-a savladali su na domaćem terenu ekipu kragujevačkog Radničkog rezultatom 97:66 (27:22, 18:15, 33:9, 19:20), u odloženoj utakmici osmog kola regionalne NLB lige.

Najzaslužniji za treću pobedu u dosadašnjem delu takmičenja bili su Samardžiski sa 18 i Labović i Cvetković sa po 10 poena. U poraženom timu Vuksanović je postigao 11, a Urazumov i Brkić po 10 poena.

Narednu utakmicu FMP igra u subotu kao gost protiv Zadra.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво