Nikola Jokić ostvario najbrži tripl-dabl u NBA istoriji!

Samo su dva igrača u istoriji NBA lige imali 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova na jednom meču – Džejms Harden 2016. godine i Medžik Džonson 1981. godine. A onda se pojavio Nikola Jokić...

Srpski košarkaš Nikola Jokić ušao je u istoriju NBA lige po još jednom osnovu jer je, na meču protiv Milvokija (134:123), ostvario najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige.

Jokić je za samo 14 minuta i 33 sekunde utakmice imao 16 poena i po deset skokova i asistencija, čime je srušio rekord Džima Takera iz davne 1955. godine, koji je dvocifren učinak u tri statističke kolone imao za 17 minuta.

Srpski as je fantastičnu partiju na kraju završio učinkom od 30 poena, 17 završnih dodavanja i 15 uhvaćenih lopti za 11. tripl-dabl u karijeri, a peti u sezoni.

On je posle meča ovaj, nije preterano reći poduhvat, srpskim navijačima u dvorani u Viskonsinu, dok je dopisniku Radio-televizije Srbije objasnio značaj čitavog tima Denver nagetsa za njegovu igru.

U senci bivšeg centra Mege ostao je i jedan od najboljih košarkaša NBA lige i zvezda Milvokija Janis Adetokumbo, i to takođe sa tripl-dablom, od 36 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

U ekipi Denvera Geri Heris dao je 28 poena, Džamal Mari 26, a Vil Barton 19.

U drugom meču programa u noći između četvrtka i petka Minesota timbervulvsi, bez poena Nemanje Bjelice, pobedili su Los Anđeles lejkerse sa 119:111.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво