Zvezda preokrenula za pobedu u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Valensije na gostovanju sa 86:82 u okviru 12. kola Evrolige. Naredni meč crveno-beli igraju u Istanbulu protiv Fenerbahčea 19. decembra.

Zvezdu je do pobede predvodio Džejms Feldin sa 26 postignutih poena, pomoć je imao Ročestiju koji je dodao 13 poena i Antiću koji je meč završio sa deset. 

Kod domaćina San Emeterio je postigao 17, Plajs 13, a Abalde 12 poena. 

Zvezda je odigrala meč sa dosta uspona i padova, nakon odličnih 18 minuta prvog poluvremena, crveno-beli su jako loše zatvorili prvo poluvreme, ušli u krizni period koji se nastavio i u drugom poluvremenu u kojem je Zvezda pre svega napadački posustala. 

Ipak u poslednjoj deonici pre svega čvrstom odbranom, a potom i mnogo boljim napadom, predvođeni Džejmsom Feldinom koji je pogađao i za dva poena i bio siguran sa linije za slobodna bacanja, Zvezda je napravila ključnu seriju od 15:0 i prvo izjednačila, a potom i povela.

Odličnu ulogu u poslednjim momentima meča imali su Antić i Davidovac, kao i do tad neprimetni Milko Bjelica koji je uspeo pre svega na defanzivnom planu, da donese prevagu na Zvezdinu stranu.

Crveno-beli upisali su treću vezanu pobedu u Evroligi, pa nakon 12 odigranih mečeva imaju skor od pet pobeda i sedam poraza, nalaze se na 11. mestu čime su se približili vodećim ekipama takmičenja.

Valensija je upisala deveti poraz čime deli najlošiji skor Evrolige sa Efesom i Armanijem.

Naredni meč Crvena zvezda igra 19. decembra u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

Tok utakmice: 

22.27 – Kraj meča, pobeda Crvene zvezde u Valensiji 86:82. 

21.57 – Nakon odigrane tri četvtine Valensija vodi sa 63:56. Domaćin je gotovo potpuno zatvorio prilaze ka svom košu, a Zvezda nikako ne uspeva da napadačkom kreacijom "razbije" odbranu Valensije, koja je prešla u vođstvo koje domaćin iz poseda u posed povećava.

21.36 – Nastavljen je meč u Španiji. 

21.21 – Nakon prvog poluvremena Zvezda vodi 40:38. Zvezda je dobro počela, ali veoma loše zatvorila drugu četvrtinu. Crveno-beli su imali i dvocifrenu prednost, ali je Valensija zaigrala čvršće u odbrani, što je napravilo problem Zvezdinom napadu i domaćin je uspeo serijom 9:0 da se potpuno rezultatski vrati u meč. Najefikasniji kod Zvezde su Ročesti i Dangubić sa devet poena, kod Valensije po šest imaju Plajs i Grin.

20.51 – Završena je prva četvrtina nakon koje Zvezda vodi 26:22. Jedna napadački veoma dobra četvrtina Zvezde što govori i broj postignutih poena crveno-belih uz dobre procente šuta, pogotovo za dva poena (9/11). Problem za srpskog predstavnika može biti dosta faulova koje prave, i samim tim lične greške Bjelice koji ima dve i Jankovića koji je napravio tri.

20.30 – Počeo je meč u Valensiji, prvi posed će imati košarkaši Zvezde.

20.15 – Valensija je na društvenoj mreži "Tviter" na ćirilici poželela dobrodošlicu Zvezdi.

Beogradski tim im nije ostao dužan već se na španskom zahvalio i uzvratio lepim rečima i željama.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević uoči gostovanja Valensiji u 12. kolu Evrolige izjavio je da španski tim, uprkos seriji poraza, na svom terenu nikad ne može da bude autsajder.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво