Читај ми!

Alimpijević o startu u Evroligi: Borba do kraja

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, uoči starta Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu, izjavio je da se crveno-beli nijednom rivalu neće unapred predati i da će se uvek boriti do kraja. Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Kaunas, gde ih u petak od 19 sati očekuje premijerni meč nove sezone Evrolige protiv "Žalgirisa".

"Mi smo taj mali cilj, mini plan, koji smo imali da sa tri dobijene utakmice u ABA ligi uđemo u Evroligu ostvarili i sada treba da se potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Lazić se polako uvodi, nije to još uvek na optimalnom nivou, Dangubić se oporavio od povrede, Feldin trenira sa ekipom", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima Zvezda se ni u jednoj utakmici neće unapred predati.

"Borićemo se do kraja i znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određenu dozu zabrinutosti kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim? Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme".

Kada je u pitanju Žalgiris, Alimpijević ističe da je u pitanju ekipa i klub koji se ponaša slič Zvezdi.

"Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji u kojoj se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1. Čvrsta su ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo. Idemo tamo da se prikažemo, nadam se u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti", zaključio je trener Crvene zvezde.

Kapiten Branko Lazić ističe da će ekipa probati da iznenadi Žalgiris.

"Težak meč je pred nama, Žalgiris je odličan tim, imaju odličnu atmosferu u svojoj Areni, predstavljaju zemlju koja voli košarku. Međutim, idemo tamo da probamo da napravimo iznenađenje, da dobijemo i iskoristimo šansu ukoliko se ukaže. Time bismo na pravi način otvorili i drugo takmišenje u sezoni, nakon ABA lige".

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih košarkaša Milko Bjelica ističe da je gostovanje Žalgirisu jedno od najtežih u Evroligi.

"I Žalgiris kao i naš tim, ulazi u ovu sezonu u promenjenom sastavu, što ne znači da će biti slabiji. Čeka nas jaka utakmica, izuzetno teško gostovanje, možda i najteže, ne računajući prve dve-tri ekipe Evrolige.Tu je i težak put, ali svesni smo svega što nas čeka, spremali smo se protekla dva i po meseca za ove stvari i ne bi trebalo da bude iznenađenja. Idemo iz utakmice u utakmicu...", poručio je Bjelica.

Utakmica između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво