Zvezda bolja od Olimpije

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Olimpiju iz Ljubljane 84:77 (20:18, 20:24, 25:16, 19:19) u trećem kolu Jadranske lige.

Zvezda je tako ostvarila treći uzastopni trijumf i došla na prvo mesto tabele, na kome će verovatno ostati do sledećeg kola zbog dobre koš razlike. Beogradski tim je dobio uzbudljivu utakmicu sa preokretima, a meč je "prelomio" u završnici poslednje četvrtine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Andre Ovens sa 24 poena, dok je Marko Marinović završio meč sa 18 poena i šest asistencija.  Olimpiju su predvodili Marko Milić i Miha Zupan sa po 18 poena.

Zvezda je dobro počela meč i stekla rano vođstvo, ali je Olimpija zonskom odbranom preokrenula meč.

"Crveno-beli" su držali rezultatski priključak, da bi trojkom Marinovića krajem prve četvrtine povratila prednost i posle odmora napravila seriju 11:0 za vođstvo od 10 razlike, 33:23, najveće na meču.  Olimpija je, međutim, uzvratila presingom po celom terenu i serijom 16:2, tako da je na odmor otišla sa blagom prednošću.

Ekipe su drugo poluvreme počele jakom odbranom, a Zvezda je brzom igrom uspela da ponovo dođe do vođstva. Uzbudljiv meč prelomljen je tek minut i 15 sekundi pre kraja, kada je Ovens postigao trojku za pet poena prednosti.

Kada se sve uzme u obzir, derbi je opravdao očekivanja i pokazao da će predstojeća sezona biti jedna od najneizvesnijih u kratkoj istoriji regionalnog takmičenja.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić istakao je posle meča da se pribojavao prvog pojavljivanja nove ekipe "crveno-belih" pred domaćom publikom jer su prve utakmice "po pravilu izuzetno teške".

"Smatram da smo utakmicu dobili zahvlaljujući velikom broju uhvaćenih lopti (34) i dobrom odbranom na Vladi Ilijevskom u drugom poluvremenu, koji je u tom periodu meča postigao samo dva poena", rekao je Pešić.

Trener Olimpije, srpski stručnjak Aleksandar Džikić, ocenio je da njegov tim nije večeras imao igarča "koji bi mogao da prelomi utakmicu".

"Mislim da ni eventualni trijumf Olimpije ne bi bio nezaslužen", zaključiio je Džikić čija ekipa posle tri kola ima čak dva poraza.

Zvezdu je na debiju pred domaćom publikom gledalo oko 4.000 gledalaca, a u "Pionir" su se posle dve godine pauze vratile "čirlidersice", koje su plesale na terenu u pauzama meča.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво