Nikolić ugostio zlatne košarkašice: Vi ste dragulj Vidovdana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ugostio je evropske šampionke u košarci i poručio im da će njihov uspeh večito biti zabeležen u istoriji tog sporta i da su one dragulj Vidovdana.

"Ne znam da li je ijedan predsednik pre mene imao priliku da dan za danom čestita sportistima. Vi ste bile pravi dragulj Vidovdana", poručio je Nikolić.

Predsednik takođe očekuje da će košarkašice Srbije nastaviti da pobeđuju i ubuduće.

"To se očekivalo od vas još kad ste bile devojčice i trebalo je samo da vas preuzme pravi selektor i da iz vas izleti ono najlepše", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naglasio da je ponosan na košarkašiće koje su najbolji mogući uzor mladim generacijama.

"Vi ste nešto najlepše što se dogodilo Srbiji", poručio im je Nikolić i dodao da će ono što su postigle ostati večito upisano u istoriji tog sporta.

Predsednik se "opravdao" što nije mogao da prisustvuje finalu Evropskog prvenstva u košarci u Budimpešti, rekavši da je tog dana otkrivao spomenik Gavrilu Princiopu, ali je poručio da će sledeći put sigurno doći.

U ime košarkašica predsedniku Nikoliću je zahvalila košarkašića Jelena Milovanović, koja mu je uručila dres sa brojem jedan i sa potpisima svih članica srpske reprezentacije.

Njena koleginica Nevena Jovanović, koja danas slavi rođendan, dobila je od predsednika Nikolića buket cveća.

Prijemu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i potpredsednik tog saveza Dejan Tomašević.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво