Читај ми!

Srbija savladala Letoniju na startu Evropskog prvenstva

Košarkašice Srbije na startu šampionata Evrope savladale Letoniju sa 76:60. Najefikasnija Sonja Petrović – 19 poena, četiri skoka.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji, pošto je u prvom kolu grupe C, savladala Letoniju sa 76:60 (21:19, 18:18, 19:11, 18:12).

Srbija je do pobede došla posle bolje igre sredinom treće četvrtine, kada je serijom trojki konačno uspela da slomi otpor neugodnih Letonki (43:52).

Najefikasnija u srpskom timu bila je povratnica u nacionalni tim Sonja Petrović, koja je meč završila sa 19 poena. Pored nje raspoložene za igru bile su Jelena Milovanović sa 15 i naturalizovana Amerikanka Danijel Pejdž sa deset poena.

Narednu utakmicu na šampionatu, izabranice Marine Maljković odigraće u subotu od 19 sati sa selekcijom Hrvatske.

Srbija će, u grupi C, pored Letonije i Hrvatske, odmeriti snage sa Rusijom i Velikom Britanijom.

Takmičenje u Mađarskoj i Rumuniji ima dodatni značaj za košarkašice, jer je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju.

Pobednik će izboriti direktan plasman, dok će najbolje četiri ekipe učestvovati u kvalifikacijama za Igre u Brazilu.

Srbija: Radočaj 3 p. 6 s. 4 as., Petrović 19 p. 4 s., Čađo, Krnjić, Jovanović 5 p. 5 s., Milovanović 15 p., Butulija 8 p. 6 s., Ajduković, Topuzović, M. Dabović 8 p. 2 s. 5 as., A. Dabović 8 p. 4 s., Pejdž 10 p. 4 s.

Letonija: Rozenberga 5 p., Eglite 3 p., Kulite 5 p., Basko-Melnbarde 8 p., Jekabsone 11 s., Putnina 4 p., Steinberga, Lijepkalne, Vitola 9 p. 16 s., Aizsila 8 p., Melnika, Laksa 7 p.

Maljković: Zadovoljna sam pobedom, ali ne i igrom

Selektor Srbije Marina Maljković rekla je da je zadovoljna pobedom protiv Letonije, ali ne i igrom ekipe na otvaranju Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji.

"Bile smo na kraju egal u skoku, ali nisam zadovoljna jer su u nekim bitnim momentima one hvatale loptu u napadu. Imali smo loš procenat šuta za tri poena. Naravno, osećam veliku sreću i zadovoljstvo zbog prve pobede, ali što se tiče igre, to prosto nije bilo to. Daleko je to od svega što mi možemo. Želim da verujem da je to samo posledica toga što je prva utakmica i pritisak", rekla je Maljkovićeva.

Ona je dodala da se nada da će nacionalni tim zaigrati bolje u nastavku šampionata.

"Očekivali smo tešku i nervoznu utakmicu i mislim da su me sada svi razumeli, čak i oni koji su u nekom momentu sumnjali da ćemo lagano dobiti Letoniju. Videli ste kako je to nezgodan tim. Ne dozvoljavaju vam ni minut odmora i neku situaciju, odmah preokrenu u svoju korist. Naterali smo ih na veliki broj izgubljenih lopti, što je bi bio cilj", rekla je Maljkovićeva.

Ovako je protekao meč: 

18.25  Kraj meča. Srbija je savladala Letoniju sa 76:60.

18.05 – Gotova je treća četvrtina. Pred početak poslednje deonice, Srbija vodi sa 58:48. 

17.30  Poluvreme, Srbija vodi sa 39:37. 

17.06 – Završena je prva četvrtina, Srbija je u prednosti – 21:19. 

16.40 – Počeo je meč u Sombatelju. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво