Читај ми!

Amerikanci: I oslabljeni, prejaki smo za ostatak sveta!

Ovakva takmičenja nemaju smisla, prejaki smo za ostatak sveta – to je sažetak teksta koji je posle finala Svetskog prvenstva u Španiji, u kojem su SAD ubedljivo pobedile Srbiju, napisao uticajni američki košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski.

Više talenta i zanimljivosti ponudila je Letnja NBA liga nego ovaj Mundobasket u Španiji, smatra Amerikanac.

Nedodirljivost i oslabljene američke reprezentacije na SP mogla bi da promeni budućnost košarke i planetarnih košarkaških takmičenja.

Ono što već godinama zagovara vlasnik Dalas Mevriksa Mark Kjuban, sada je podržao i uvaženi novinar Jahua Adrijan Vojnarovski.

Poslednja njegova kolumna napisana nakon finala SP, izazvala je mnogo pažnje u Americi a i šire.

Ukratko – Sjedinjene Američke Države više ne treba da šalju svoje najbolje igrače na svetske šampionate, i posle Olimpijskih igara u Riju 2016. za reprezentaciju treba da igraju samo igrači do 22 godine.

Vojnarovski otkriva da mu je generalni mendžer jednog NBA tima rekao da "više talenta i zanimljivosti nudi Letnja NBA liga nego ovo SP", te da raste podrška ideji za povlačenjem starijih i iskusnih igrača sa međunarodnih takmičenja.

Ugledni novinar navodi da je Pol Džordž zadobio tešku povredu i ugrozio svoju karijeru na "nebitnom meču pred ne tako važno takmičenje" i založio se da najbolji američki košarkaši ali i igrači iz drugih zemalja koji imaju ključne uloge u NBA ligi, više ne učestvuju na prvenstvima poput onog u Španiji. Naveo je imena braće Gasol, Đinobilija, Parkera, Batuma...

Autor još dodaje da je razlika u kvalitetu toliko narasla da je jedino logično rešenje za budućnost – "mlada reprezentacija" (do 22 godine), što bi podrazumevalo najbolje mlade NBA igrače s jednom ili dve zvezde sa koledža.

Ostaje da se vidi da li će Ameri zaista krenuti putem "podmlađivanja" i kako će to uticati na kvalitet budućih planetarnih košarkaških prvenstava...

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво