Читај ми!

Bogdanović doneo pobedu nad Hrvatskom!

Košarkaši Srbije savladali su Hrvatsku 84:83, posle produžetka, u drugom kolu turnira u Pou. Marko Simonović fantastičan, Bogdan Bogdanović odlučio meč trojkom pet sekundi pre kraja. Sledeći protivnik, u nedelju, domaćin Francuska.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Hrvatske, posle produžetka, sa 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10) u utakmici drugog kola pripremnog turnira u Pou.

U izuzetno zanimljivom meču, Hrvatska je imala i deset poena prednosti, Srbija je serijom stigla do produžetka, najviše zahvaljujući trojci Marka Simonovića i "rampi" Nemanje Bjelice.

Marko Simonović je sa 24 poena bio i najefikasniji igrač "orlova", a pobedu Srbiji doneo je Bogdan Bogdanović trojkom 5,6 sekundi pre kraja produžetka.

Izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića to je prva pobeda na turniru u Francuskoj, pošto su juče izgubili od Grčke.

Selekcija Srbije u nedelju će u poslednjem kolu igrati protiv Francuske, a meč počinje 20.30 (direktan prenos na RTS).

Đorđević: Napredujemo kao tim

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Hrvatskom na turniru u Pou da je ekipa pokazala da raste i gradi timski duh.

"Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici, može da koristi ekipi u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja. Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica", rekao je Đorđević za sajt KSS-a.

Srbiji je večerašnja pobeda bila prva na turniru u Pou, a u petak je izgubila od Grčke.

"Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu. Ima još dosta stvari u kojima mora još mnogo bolje, ali ovo je proces kroz koji treba da napredujemo. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu", zaključio je Đorđević.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво