Читај ми!

Zvezda nastavlja da pobeđuje

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Široki sa 69:57 (20:15, 13:15, 19:14, 17:13) u utakmici 11. kola regionalne Jadranske lige. Zvezdi je ovo bila 10. uzastopna pobeda u svim takmičenjima, a šesta u regionalnoj ligi.

Crveno-beli su potvrdili odličnu formu i zabeležili 10. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima ove sezone. Nošeni podrškom sa tribina, izabranici trenera Vlade Vukoičića igrali su sigurno i bez većih problema diktirali odgovarajući tempo, pa su zasluženo ostvarili sedmi trijumf u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja. Široki je na gostovanju u Pioniru pretrpeo sedmi poraz.

Najzaslužniji za trijumf Zvezde bio je Elton Braun sa 12 poena i pet skokova, dok je Boris Savović ubacio 11, a Raško Katić i Vuk Radivojević dodali su po sedam. U ekipi Širokog najefikasniji bio je Darko Planinić sa 22 poena i devet skokova, a Marko Šutalo dodao je 18 koševa.

Zvezda je od početka duela kontrolisala meč, iako su se gosti, nakon serije grešaka na obe strane, u završnici druge četvrtine približi na minus tri, ali je klub sa Malog Kalemegdana serijom od 11:4 u trećoj četvrtini uspeo da se odlepi na plus osam i uz sigurnu igru u poslednjem periodu dođe do desete pobede.

Zvezda je nakon 11 kola Jadranske lige na trećem mestu i ima sedam pobeda i četiri poraza, dok Široki ima učinak od četiri pobede i sedam poraza.

Vukoičić: Loša koncentracija i igra u napadu

"Odigrali smo solidnu odbranu s obzirom na to da se provlači teza da je igramo inače slabo. Ipak, nisam zadovoljan koncentracijom igrača i igrom u napadu. Trebalo je da damo mnogo više tranzicionih, takozvanih lakih poena", rekao je Vukoičić.

Zvezda je u utakmici protiv Širokog zabeležila 10. uzastopnu pobedu, računajući Jadransku ligu i Evrokup.

"Važno je da se dobija, da se drži pozitivan skor u ligi i da se polako približavamo timovima koji su u samom vrhu tabele", istakao je Vukoičić.

Bek Zvezde Branko Lazić postigao je protiv Širokog tri poena, imao četiri skoka i dve ukradene lopte, uz indeks korisnosti devet.

"Ostvarili smo važnu pobedu. Malo smo mekše igrali u prvom poluvremenu, što zbog umora, što zbog nekih drugih stvari, ali smo u drugom pojačali odbranu i stekli prednost koju smo držali do samog kraja utakmice", kazao je Lazić.

Trener Širokog Ivan Velić rekao je da njegova ekipa nije imala municije da parira beogradskom klubu.

"Zvezda je zasluženo pobedila. Mi nismo mogli da im nametnemo svoj ritam i stil igre jer nemamo municije za to. Došli smo da pariramo u tranziciji i skoku u napadu, ali smo u drugom poluvremenu upravo zbog toga pali. Zvezda je otišla na 10 razlike, što je kao tako iskusna ekipa uspela da zadrži", rekao je Velić.

Zvezda će u sredu gostovati francuskom Orleanu u petom kolu Grupe H Evrokupa, dok će u subotu u 12. kolu Jadranske lige igrati protiv Budućnosti u Podgorici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво