Partizan: Kriva je Vojvodina

Partizan izdao zvanično saopštenje povodom dešavanja na finalnoj utakmici Kupa Srbije. U taboru aktuelnog šampiona smatraju da su članovi novosadskog kluba najveći krivci za sve što se dogodilo u sredu uveče, na stadionu Crvene zvezde.

Uprava Partizana odlučila je da zvaničnim saopštenjem iznese stav po pitanju nemilih događaja, viđenih na utakmici finala Kupa Srbije, odigranoj u sredu uveče.

"Fudbalski klub Partizan osvojio je trofej u nacionalnom kupu, 12. put u istoriji kluba, i postigao još jedan u nizu uspeha poslednjih godina. Međutim, umesto da trijumf u prestižnom takmičenju proslavimo zajednički sa milionskom armijom vernih navijača prinuđeni smo da i mi objavljujemo saopštenja iako nam taj manir, koji su drugi uveli u srpski fudbal, nije blizak", stoji u uvodu saopštenja.

Čelnici aktuelnog šampiona veruju da je novosadski klub imao plan da obezvredi finalni meč i da sa namerom napravi skandal.

"Pitamo se kako je moguće da najvažnija utakmica srpskog fudbala otpočne sa 25 minuta zakašnjenja jer fudbaleri FK Vojvodina nisu želeli da istrče na teren?! Kako je moguće da zvaničnici Fudbalskog saveza Srbije dopuste takvo ponašanje koje bi bilo sankcionisano i u seoskoj ligi najsiromašnije i najzabačenije zemlje sveta?!

Dakle, pred očima čitave fudbalske javnosti, utakmica je počela u trenutku kada su se igrači FK Vojvodine smilovali da izađu na teren, a završila kada je istima dojadilo da trče za loptom! Ima li drastičnijeg primera sprdnje sa fudbalskim propisima, organizatorima utakmice, svima nama? Zašto su zvanična lica zadužena za organiazciju utakmice to dopustila?", piše, između ostalog, u zvaničnom saopštenju Partizana.

Uprava kluba poziva na prekid destrukcije fudbala u Srbiji i na kraju čestita svojim fudbalerima na još jednom osvojenom trofeju.

"Šta treba da učinimo da smirimo uzavrele strasti naših rivala? Da im prepustimo pobede u utakmicama i osvajanje trofeja kako se ne bi ponovila Đenova ili kako bi se finale nacionalnog kupa privelo kraju? Želimo da izbegnemo teške reči, ali moramo da konstatujemo da se zavist prema uspesima FK Partizan pretvara u mržnju. Da li će doći vreme kada igrači, treneri, fudbalski radnici neće moći da slobodno hodaju ulicama gradova naše zemlje?

Urazumimo se, zaustavimo sve one koji upropaštavaju srpski fudbal. Zašto slučaj "Đenova" i posle više meseci nije rasvetljen? To se nije dogodilo i sada prisustvujemo umnožavanju sličnog scenarija. Verujemo da državni organi i fudbalska organizacija imaju volje i snage za otkrivanje autora i izvršioca projekta uništavanja srpskog fudbala.

Preostaje nam da čestitamo našim fudbalerima na još jednom trijumfu i zahvalimo se navijačima na podršci koja nas obavezuje da, svi zajedno, izdržimo pritiske i budemo još jači", zaključuje uprava crno-belih.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво