Читај ми!

FK Vojvodina i Novi Sad oprostili se od Siniše Mihajlovića

Komemoracija Siniši Mihajloviću održana je na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Od legende srpskog fudbala oprostili su se poštovaoci njegovog lika i dela, kao i saigrači i članovi Upravnog odbora FK Vojvodina, u čijem dresu je Mihajlović osvojio prvu šampionsku titulu.

"Za nas navijače i ljude iz kluba Siniša je bio mnogo više od onog što sportista može da bude. Ovaj hrabri i srčani ccovek stvorio je jaku emotivnu vezu i sa Novim Sadom i sa Vojvodinom, toliko jaku i toliko trajnu da je prkosila logici", rekao je član Upravnog odbora kluba iz Novog Sada Petar Đurđev.

Bivši igrač Vojvodine Budimir Vujačić rekao je za RTS da će Mihajlovića pamtiti kao velikog igrača i najboljeg iz njegove generacije.

"Došao je kao mladi Slavonac u Vojvodinu, pun ambicije i želje da postigne nešto veliko i postigao je mnogo u karijeri", ističe Vujačić.

Ispred grada Novog Sada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić koji je istakao da je Siniša bio neprikosnoveni lider i vrstan igrač, ali i veliki humanista koji je svojim delima zaslužio mesto počasnog građanina Novog Sada.

"Nećemo pamtiti tugu, pamtićemo našeg Sinišu Mihajlovića i životnu radost koju je nosio i prenosio na sve nas. Pamtićemo ga po snovima i nadi, kao i svim pobedama koje su nas održavale u teškim vremenima", istakao je Đurić.

Za Vojvodinu je Mihajlović odigrao 90 mečeva i postigao 19 golova. 

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, od posledica leukemije, a sahranjen je danas u Rimu.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво