Читај ми!

Tadić: Mitrović i ja imamo intuitivnu vezu, možemo da predvidimo neke stvari na terenu

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić dao je intervju za zvanični sajt FIFA u kom je govorio o "Orlovima" i tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem.

Dušan Tadić će u Kataru učestvovati po drugi put na Mundijalu.

Kao i u Rusiji, tu je i Aleksandar Mitrović sa kojim se Tadić na terenu poznaje "u pogledu", kako i sam tvrdi u intervjuu za zvanični sajt FIFA.

"Imam posebnu vezu sa Mitrovićem i uživam da igram sa njim. Postigao je mnogo golova, a ja sam mu podelio mnogo asistencija. Uvek mu kažem da je moj zadatak da ga učinim najboljim strelcem u istoriji srpskog fudbala. Znamo se u dušu i već dugo igramo zajedno. Možemo čak i da predvidimo neke stvari pre nego što se dogode, imamo intuitivno razumevanje. Zadovoljstvo je igrati sa njim", rekao je Tadić.

Pojasnio je i koliko rekorderu "Mitrogolu" znači igranje za nacionalni dres.

"Naravno, važni su nam njegovi ciljevi. Uvek igra dobro za reprezentaciju jer uživa igrajući za svoju zemlju i to je ono što je važno. Nastavlja da igra i daje golove", dodao je as Ajaksa.

Prokomentarisao je i generaciju "Novozelanđana" iz 2015. i njihovu igračku zrelost. 

"Većina tih igrača je sada ovde. Mislim da to mnogo znači kada je u pitanju izgradnja pobedničkog načina razmišljanja, jer ovi momci znaju kako da pobede. Srećan sam što većina igrača u sadašnjem timu Srbije pripada toj generaciji i mislim da će to biti veliki plus za nas", istakao je momak ponikao u Vojvodini.

Nije se izbeglo ni pitanje o uticaju Dragana Stojkovića Piksija. 

"Iskustvo igranja na Svetskom prvenstvu je od vitalnog značaja. Stojković je sve ovo prošao i ranije jer je igrao na nekoliko svetskih prvenstava, postizao golove i asistirao. Prošao je kroz mnogo toga i zna sve što treba da zna. Svakodnevno nam prenosi sve ovo znanje i iskustvo i veoma je samouveren. On to i svoj fudbalski kvalitet prenosi na igrače i volimo da radimo sa njim", naveo je Tadić.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво