Читај ми!

Partizan raspucan na Voždovcu

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac 4:0 u utakmici 14. kola Superlige Srbije. Dva gola za crno-bele postigao je Rikardo Gomeš, dok je Bibras Natko upisao dve asistencije.

Fudbalerima Partizana je manje od pola sata bilo dovoljno da na Voždovcu postignu tri gola i već posle prvog poluvremena praktično obezbede petu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije, nakon koje zauzimaju četvrto mesto na tabeli, sa 27 osvojenih bodoba iz 12 odigranih mečeva.

Crno-beli su poveli već u devetom minutu, kada je Dijabate pored desne aut-linije odličnim "lažnjakom" prevario svog čuvara i naterao ga da ukliza u prazno, a onda preciznim centaršutom pronašao Rikarda Gomeša, koji je ramenom ubacio loptu u mrežu. 

U 23. minutu bilo je 2:0 za Partizan - fudbalri Voždovca su neoprezno izgubili loptu na svojoj polovini terena, Natko je upisao prvu asistenciju, a Rikardo svoj drugi gol na meču.

Samo pet minuta kasnije ponovo je Izraelac "pripremio" gol svom saigraču - povukao je loptu ka sredini, navukao na sebe dva igrača Voždovca i onda ostavio loptu iza leđa za Meniga, koji je sa leve strane bio precizan u završnici.

Imali su crno-beli u prvom poluvremenu još dobrih prilika za gol, pa su tako udarci Natka, posle odlične saradnje sa Menigom, i Dijabatea u 39. minutu završili malo pored gola Krunića.

Najizgledniju šansu da smanji prednost Partizana Voždovac je imao pred sam kraj prvog dela utakmice, kada je Igor Vujačić kratko i nesmotreno odigrao do Popovića. Borislav Burmaz je došao do lopte, ali je golman Partizana odbranio njegov pokušaj da kazni grešku reprezentativca Crne Gore.

Kako je pitanje pobednika bilo već rešeno, u drugom poluvremenu bilo je manje dobrog fudbala i dešavanja pred golovima na krovu tržnog centra. Partizan je bio zadovoljan rezultatom, a fudbaleri Voždovca su pokušavali da zaprete Popoviću, ali bez jasnog plana i ideje.

Mogao je Rikardo da upiše het-trik, ali je posle odličnog prodora i dodavanja Meniga, u 52. minutu, neprecizno šutirao, a u nekoliko dobrih situacija bio je kasnije i Pavlović.

Trener Partizana Gordan Petrić poštedeo je pred duel sa Kelnom Natka, Meniga, Dijabatea i Rikarda, koji su u 60. minutu svi zajedno napustili igru i ustupili mesto na terenu Baždaru, Pavloviću, Joviću i Terziću.

Upravo je mladi Terzić u 90. minutu, posle lucidnog pasa Baždara, namestio loptu na levu nogu i pogodio za konačnih 4:0.

Partizan u četvrtak na stadionu u Humskoj dočekuje Keln u Ligi konferencije, a naredni rival u Superligi Srbije biće mu Čukarički 16. oktobra. Voždovac će dva dana ranije igrati protiv TSC-a u Bačkoj Topoli.

Crno-beli u domaćem prvenstvu nastavljaju "poteru" za prvoplasiranom Crvenom zvezdom, koja je ranije danas na svom terenu savladala ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 3:0.

Superlige Srbije 14. kolo:

Petak:

Radnik Surdulica - Novi Pazar 1:1

Subota:

Mladost Lučani - Napredak 3:1

Kolubara - Mladost GAT 0:0

Vojvodina - TSC Bačka Topola 1:2

Nedelja:

Čukarički - Javor 3:0

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0

Voždovac - Partizan 0:4

Ponedeljak:

Radnički Niš - Radnički Kragujevac 16.00

Tabela:

1. Crvena zvezda 32
2. TSC 29
3. Čukarički 29
4. Partizan 27
5. Novi Pazar 25
6. Voždovac 23
7. Vojvodina 22
8. Kolubara 19
9. Radnički Kragujevac 15
10. Napredak 14
11. Radnički Niš 13
12. Mladost Lučani 12
13. Javor 12
14. Spartak Subotica 10
15. Mladost GAT 9
16. Radnik 5

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво