Читај ми!

Kalifa Kulibali novo je pojačanje Crvene zvezde

Fudbalski reprezentativac Malija Kalifa Kulibali potpisao je ugovor do kraja sezone sa Crvenom zvezdom, saopštio je beogradski klub.

U saopštenju se navodi da u ugovoru postoji klauzula o produžetku ugovora na još jednu sezonu.

Reprezentativac Malija će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 70, a u klubu bi trebalo da zameni Milana Pavkova, koji je nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji.

"Drago mi je što sam ovde. Zvezda i Beograd su veoma interesantni za mene. Poznajem Bukarija, igrali smo zajedno prošle sezone, i zadovoljstvo mi je što ću nastupati za klub sa takvom tradicijom i istorijom. Biće mi zadovoljstvo da doprinesem Zvezdi ove sezone, a cilj nam je da osvojimo prvenstvo i stignemo što dalje u Ligi Evrope", rekao je Kulibali za zvanični sajt Crvene zvezde.

On je priznao da je pratio igre Crvene zvezde.

"Gledao sam Zvezdu pre dolaska, izuzetno zanimljiva ekipa. Pratio sam klub i na instagramu, tako da sam dobro upoznat sa svim dešavanjima. Pričao sam i sa Osmanom Bukarijem, kao što rekoh, imao je samo najlepše reči o klubu i doprineo mojoj odluci da dođem u Zvezdu. Znam i da su ljudi izuzetno vezani za Zvezdu, te da klub ima ogromnu armiju navijača. Zaista, samo najlepše reči sam čuo o klubu i jedva čekam da uložim svoj maksimum kako bi ostvarili ciljeve", dodao je on.

Kulibali je zahvalio navijačima Crvene zvezde na podršci.

"Hvala navijačima na rečima podrške na instagramu. Daću svoj maksimum da ostvarimo što više pobeda i da se radujemo novim uspesima", rekao je Kulibali.

Kulibaliju je na dolasku čestitao i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

"I u ovoj sezoni je najznačajnije osvajanje šampionske titule. To nam je cilj i mislim da imamo sve preduslove kako bismo ga ostvarili. Jačanjem na poziciji napadača, samo radimo na tome da odgovorimo zahtevima koji nas čekaju. Sportski sektor je procenio i verujemo da će igrač ovih kvaliteta biti doprinos Zvezdinoj igri kojoj težimo. Čekaju nas velike utakmice, u Zvezdi je svaka takva", rekao je Mijailović.

Sportski direktor Crvene zvezd Mitar Mrkela rekao je da je Kulibali igrač odličnih atletskih sposobnosti.

"Visok je, izuzetno snalažljiv u protivničkom šesnaestercu. Igra glavom, sa obe noge, i verujem da će biti značajno pojačanje", rekao je Mrkela.

Fudbaleri Crvene zvezde će u narednom periodu odigrati veliki broj utakmica.

"Odluke donosimo u odnosu na zahteve koje postavljamo pred nas, a oni su uvek najviši i želimo da na svakoj poziciji imamo kvalitetno rešenje i igrače različitih karakteristika kako bi svakom protivniku mogli na više načina da pokažemo ko smo. U naredna dva i po meseca, igraćemo 18 utakmica u prvenstvu, kupu i Evropi. To je teško da se podnese i zbog toga ćemo teret morati da ravnopravno podelimo na sve igrače i u sklopu toga želimo dobro rešenje na poziciji napadača. Zahtevi Zvezde su veliki, a ja verujem da Kulibali ima dovoljno iskustva, jer je igrao na visokom nivou. Igrao je utakmice Lige Evrope i siguran sam da vje tim iskustvom doprineti i biti znavvajno pojavvanje koje može da izdrži sve, pa i pritisak", rekao je Mrkela.

Kulibali (31) je prethodnih pet godina igrao za Nant, a pre toga je nastupao za Gent, Šarlroa, drugi tim Pari Sen Žermena i Real Bamako. On je prošle sezone odigrao 31 meč za Nant i postigao je pet golova.

Za reprezentaciju Malija nastupio je na 30 utakmica i šest puta se upisao u strelce.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво