Читај ми!

Čelsi i Totenhem podelili bodove, Tuhel i Konte ukrali šou

Čelsi i Totenhem se s pravom svrstavaju među kandidate za osvajanje šampionske titule, a to su i pokazali u prvom ovosezonskom derbiju - 2:2. Čelsi bio bolji rival, Kejn doneo bod gostima u poslednjim trenucima meča. Utakmicu obeležio i fizički sukob dva menadžera, Tuhela i Kontea.

Prvi veliki derbi ove sezone u Premijer ligi opravdao je očekivanja - Čelsi i Totenhem su u jednom žestokom duelu podelili bodove - 2:2.

Utakmicu je obeležio i sukob dva menadžera, Tomasa Tuhela i Antonija Kontea, koji su u nekoliko navrata dolazili u fizički sukob, a na kraju utakmice morali su da ih razdvajaju kako ne bi došlo i do povreda.

Domaći tim ostavio je bolji utisak, ali je Totenhem vrebao svoju priliku i kada je do nje došao znao je da je iskoristi.

Čelsi je bio prvi rival u prvih 45 minuta, a gostujući igrači su u pojedinim momentima delovali potpuno zbunjeno na terenu.

Posle početne inicijative Totenhema, plavci se oslobađaju pritiska i prete ka golu Lorisa. Do pogotka su došli u 19. minutu i to posle kombinacije novajlija.

Kukurelja je izveo korner, a Kalidu Kulibali ostao zaboravljen na drugoj stativi i lepim volej udarcem pogodio mrežu protivnika.

Retki su bili pokušaji gostiju, a najbolju priliku imao je Rajan Sesinjon, koji je pobegao iza leđa odbrane Čelsija, ali je njegov udarac zaustavio Eduar Mendi.

Mnogo bolju utakmicu gledali smo u drugom poluvremenu, napadi su se smnjivali na obe strane, a Konte je učionio nešto što retko radi - zaigrao je sa četiri igrača u poslednjoj liniji.

Son je testirao Mendija, dok je Kejn promašio iz izgledne situacije. Na drugoj strani veliku priliku propustio je Rahim Sterling, a onda je Totenhem došao do izjednačenja.

Igrao se 68. minut, kada je Žorginjo izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, što velike ekipe znaju da iskoriste - Dejvis je bio asistent, a Pjer-Emil Hojbjerg preciznim udarcem šalje loptu u mrežu Mendija.

Umalo posle pogotka nije došlo do fizičkog sukoba između dva menadžera, obojica su dobro prošli sa po žutim kartonom.

Čelsi je ponovo pojačao tempo posle primljenog pogotka, a Kaj Haverc je prošmašio nemoguće.

Ipak, plavci stižu do prednosti u 77. minutu - posle osvojene lopte Sterling je uposlio Risa Džejmsa koji lako varta Lorisa i donosi novo vođstvo Tuhelovom timu.

Kada se činilo da je Čerlsi ostvario novi trijumf niotkuda se pojavio Hari Kejn - kapiten engleske reprezentacije nije se video 90 minuta, ali je u poslednjim trenucima meča postigao pogodak, posle kornera Perišića.

Totenhem je tako došao do boda, a posle meča još jednom su se sukobili menadžeri dva tima, koji su pokazali koliko im je ovaj duel značio za nastavak sezone.

Obojica su zaradili isključenje, pa će njihovi u sledećem kolu biti uskraćeni za pomoć pored aut linije.

Premijer liga, drugo kolo:

Subota:

Aston Vila - Everton 2:1 (1:0)

Arsenal - Lester 4:2 (2:0)

Mančester siti - Bornmut 4:0 (3:0)

Brajton - Njukasl 0:0

Sautempton - Lids 2:2 (0:2)

Vulverhempton - Fulam 0:0

Brentford - Mančester junajted 4:0 (4:0)

Nedelja:

Notingem forest - Vest Hem 1:0 (1:0)

Čelsi - Totenhem 2:2 (1:0)

Ponedeljak:

Liverpul - Kristal Palas 21.00

Tabela:

1. Mančester siti 6
2. Arsenal 6
3. Brentford 4
4. Njukasl 4
5. Lids 4
6. Brajton 4
7. Totenhem 4
8. Čelsi 4
9. Notingem forest 3
10. Bornmut 3
11. Aston Vila 3
12. Fulam 2
13. Liverpul 1
14. Vulvs 1
15. Lester 1
16. Sautempton 1
17. Everton 0
18. Kristal palas 0
19. Vest Hem 0
20. Mančester junajted 0

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво