Читај ми!

Nova taktika za iznuđivanje transfera – Ronaldo "nestao" zbog porodičnih problema

Kristijano Ronaldo još se nije pojavio na treninzima Mančester junajteda pred novu sezonu pravdajući se da i dalje rešava "određene privatne probleme", što svetski mediji tumače kao način da iznudi transfer u neki drugi klub. Ronaldo je pre nekoliko dana izrazio nezadovoljstvo i poručio upravi da želi da napusti "Old Traford" zbog činjenice da sledeće sezone klub neće igrati u Ligi šampiona.

Нова тактика за изнуђивање трансфера – Роналдо "нестао" због породичних проблема Нова тактика за изнуђивање трансфера – Роналдо "нестао" због породичних проблема

Kristijano, koji je u februaru napunio 37 godina, i dalje želi da igra u elitnom fudbalskom takmičenju zbog čega je obavestio Junajted o svojoj nameri da ode, a njegov menadžer Žorž Mendeš uveliko radi na tome da mu pronađe novu sredinu.

Fantastični napadač nije se pojavio prozivci kod novog trenera Erika ten Haga, a onda je propustio i naredna dva dana, tvrdeći da se još bavi privatnim problemima, preneo je dobro obavešteni novinar Fabricio Romano.

Uprava "crvenih đavola" svesna je da u ekipi ima nezadovoljnog superstara, ali ne želi da ga pusti bez obeštećenja i saslušaće samo adekvatne ponude.

Kakve su Ronaldove opcije?

Čovek koji je oborio gotovo sve golgeterske rekorde u istoriji fudbala vratio se prošle sezone na "Teatar snova", mesto gde se potpuno fudbalski afirmisao, u nadi da će zaustaviti sunovrat kluba i vratiti ga na evropsku mapu. 

Uprkos sjajnom učinku u prvoj sezoni (postigao 24 gola u svim takmičenjima), desilo se potpuno suprotno – Junajted je završio kao šestoplasirani u Premijer ligi (igraće u Ligi Evrope), dok je u Ligi šampiona takmičenje završio već u osmini finala porazom od Atletiko Madrida.

Činilo se da će momak sa ostrva Madeira ostati nakon što je umesto Ralfa Ragnika došao Ten Hag, ali je promenio mišljenje i zatražio transfer.

Pred njim je nekoliko opcija – mogao bi da zameni Roberta Levandovskog u minhenskom Bajernu, odlazak u Pari Sen Žermen kao slobodan igrač je uvek mogućnost, u redu stoji i londonski Čelsi, a spominje se čak i da bi mogao da se preseli u Barselonu.

Prelazak u Barselonu bi bila izdaja Reala

Španski mediji na čelu sa madridskim Asom preneli su informaciju da Ronaldo pregovara o transferu u Barselonu. As je objavio da se njegov menadžer Žorž Mendeš sastao sa predsednikom Barselone Đoanom Laportom.

"Razgovarali su o igračima kao što su Ruben Neves, Rafael Leao i Bernardo Silva, ali i o Ronaldu. Laporta je prošle godine pitao Mendeša da li bi Ronaldo prešao u Barselonu, ali ga je teška finansijska situacija u klubu onemogućila da ozbiljno pristupi pregovorima", navodi španski list.

Dodaje da je Barseloni i dalje prioritet angažovanje napadača Bajerna Roberta Levandovskog, ali bi voleli da dovedu i Ronalda, koji je nekada igrao za Real.

"Niko ne može da demantuje da je Ronaldo bio tema razgovora Mendeša i Laporte. U narednim danima biće poznato da li je do dogovora došlo", tvrdi As.

Portugalac je najblistavije trenutke u svojoj karijeri proveo upravo na "Santjago Bernabeu", gde je osvojio sve što se može osvojiti. Bio je deo ekipe koja je četiri puta trijumfovala u Ligi šampiona i probio se na vrh liste najboljih strelaca "kraljevskog kluba".

Svakako da bi odlazak u najvećeg rivala, kojem je tokom karijere čak 20 puta zatresao mrežu, bio svojevrsna izdaja Reala, ali je njegova profesionalna želja da i dalje bude u vrhu evropskog fudbala jača od toga.

Podsetimo, pre povratka u crveni deo Mančestera, Ronaldo je bio na pragu prelaska u Siti prošlog leta, kada je Pep Gvardiola stopirao taj transfer.

Bilo je reči i o povratku u prestonicu Španije, one su brzo utihnule jer je aktuelni prvak Evrope promenio sistem od njegovog odlaska. U centru istog se sada nalazi fenomenalni Karim Benzema i mladi igrači poput Vinisijusa juniora.

Florentino Perez je šampionski tim ojačao dovođenjem Antonija Ridigera i Orelijana Čuamenija i nekako deluje da u ovom trenutku ne bi bilo mesta za Ronalda.

Novi šraf u bavarskoj mašineriji

Kada se malo pažljivije pogleda tržište, odnosno klubovi koji imaju mogućnost da ga dovedu, nekako najrealnije deluje da bi mogao da završi u minhenskom Bajernu. Bavarci su već napravili neke velike poteze u ovom prelaznom roku, samo nisu pronašli rešenje za najveći problem – odlazak Roberta Levandovskog.

Poljski centarfor je završio svoj boravak u najvećem nemačkom klubu, više puta je izjavljivao da želi da ode i najverovatnije će on završiti u Barseloni.

Ekipa koju vodi Julijan Nagelsman ostala je bez prvog napadača i 40-50 golova po sezoni, pa dolazak Kristijana deluje kao najbolja mogućnost.

On bi se tako pridružio Sadiou Maneu, koji je iz Liverpula došao na "Alijanc arenu" i biće jedan od stubova novog Bajerna.

Legendarni Lotar Mateus, koji je igrao za Bajern od 1984. do 1988, a potom i od 1992. do 2000. godine, smatra da bi sportski direktor Hasan Salihamidžić morao momentalno da kontaktira Portugalca i dovede ga u svoje redove.

"Garantovano bi se isplatio samo od prodaje dresova. Ronaldo u Bajernu? To bi bilo seksi!", rekao je Mateus.

"Bajern bi mogao da uloži novac u Ronalda ako proda Roberta Levandovskog i ako misli da je portugalski fudbaler fizički spreman da pomogne klubu jednu ili dve godine. Da sam u Bajernu, razmislio bih o toj mogućnosti, pošto je Kristijano odličan strelac. Naravno da se tu ne radi o pojačanju za budućnost. On ima 37 godina, ali bi mogao da zaigra u startnoj postavi. Ronaldo je jedan od najboljih napadača svih vremena i sigurno je da bi mogao da postigne oko 30 golova u jednoj sezoni."

Ništa od Rome, Čelsi čeka u redu za portugalsku zvezdu

Svakako najmanje realna opcija bila je prelazak u Romu i Ronaldo je odmah odbio ponudu sunarodnika Žozea Morinja, čime je propala prilika da ponovo bude saigrač našem Nemanji Matiću.

Mnogo veće šanse da ga u omiljenim bojama imaju navijači Čelsija, čiji novi vlasnik Tod Boli već neko vreme insistira na angažovanju Ronalda. Boli je nedavno kupio "plavce" od Romana Abramoviča i dolazak takve zvezde sigurno bi mu pojačao poziciju i kod onih najnepoverljivijih.

Američki biznismen je toliko daleko otišao da je lično kontaktirao Mendeša, ali će ipak konačnu reč oko transfera imati menadžer Tomas Tuhel.

Nemac želi napadača koji je sposoban da igra presing i pritiska protivničku odbranu u većem delu meča, a Ronaldo ne spada u tu kategoriju zbog svojih godina.

"Vreme će pokazati, ali nije tajna da je ekipa koja igra bez Kristijana Ronalda slabiji tim u određenim segmentima igre. On je jedan od najvećih fudbalera svih vremena i to pokazuje svaki put kad je na terenu. Međutim, istina je da možete da pobeđujete i budete veliki tim i bez Kristijana Ronalda", rekao je Tuhel o Ronaldu.

Tuhel je vratio Čelsi na krov Evrope već u svojoj prvoj sezoni na "Stamford Bridžu" i jasno je da će njegova biti poslednja i u "slučaju Ronaldo".

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво