Читај ми!

"Orlići" puni optimizma: Idemo da osvojimo Evropsko prvenstvo

Fudbaleri omladinske reprezentacije Srbije pucaju od optimizma pred start Evropskog prvenstva u Slovačkoj.

Selekcija fudbalera do 19 godina trenirala je u bazi u mestu Vihnje uoči nedeljnog (17.30) duela prvog kola B grupe protiv Izraela.

Defanzivni vezista Vojvodine Vladimir Miletić hrabro najavljuje juriš na titulu prvaka Evrope.

"Trenirali smo u Staroj Pazovi dva puta dnevno, dobro se pripremili i sada nastavljamo sa radom ovde. Motivisani smo i sa nestrpljenjem čekamo početak takmičenja i susret sa Izraelom. Nadamo se pobedi na početku. Svaka utakmica je bitna, ali je s prvom potrebno da probijemo led. Želimo da se plasiramo u polufinale i radimo na tome, potom ćemo ići korak po korak. Idemo da osvojimo prvenstvo Evrope, pa ćemo da potom da razmišljamo o Svetskom prvenstvu, rekao je Miletić.

Defanzivac Grafičara Uroš Lazić smatra da je Srbija pokazala da spada u red fudbalski moćnih zemalja.

"Plasmanom na Evropsko prvenstvo smo pokazali da Srbija nije mala zemlja kao što neki misle. Zadovoljni smo, motivisani dočekujemo priliku da se pokažemo u pravom svetlu. Ambijent je dobar, spremamo se za utakmicu u koju ćemo, kao i u svaku do sada, ući čvrsto i borbeno", istakao je desni bek "orlića".

Drugi meč u B grupi Evropskog prvenstva Srbija će odigrati protiv Engleske 22. juna (20.00), dok će rival izabranicima selektora Aleksandra Jovića u poslednjem kolu biti Austrija 25. juna (20.00).

Prvoplasirana i drugoplasirana selekcija iz obe grupe izboriće plasman u polufinale i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Indoneziji.

Trećeplasirane reprezentacije igraće u plej-ofu za plasman na SP, koje se igra naredne godine.

Selektor Jović: Fokus na Izrael

"Naš fokus je samo na prvom sledećem protivniku, a to je Izrael. Dalje naše misli ne idu. Utakmica se igra u nedelju, mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pricamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč", izjavio je Jović, a preneo sajt FSS.

Selektor je rekao da ne smatra da je Izrael najveće iznenađenje kvalifikacija za EP i da je rival potpuno zasluženo među najboljih osam ekipa na kontinentu.

"Mi ga ne tretiramo kao iznenađenje, već reprezentaciju koja je pravi dobre rezultate poslednjih godinu dana. Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvaničnih, izgubili su samo dve, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Nemačke... To su mečevi u kojima su ostvarili pobedu ili igrali nerešeno. Radi se o veoma, veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma. Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača, Jednostavno, radi se o kvalitetnoj selekciji. Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko pre svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici", izjavio je Jović.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво