Читај ми!

Pariz je fudbalski centar sveta - Liverpul i Real igraju za titulu šampiona Evrope (21.00, RTS1)

Fudbaleri Liverpula i madridskog Reala igraju finalni meč u Ligi šampiona. Dva trofejna evropska kluba igraju u Parizu jedan meč koji donosi titulu šampiona Evrope i ulazak u večne fudbalske knjige Starog kontinenta. Utakmica se igra na stadionu "Francuska" u 21.00 čas, uz direktan prenos na našem Prvom programu.

Duga sezona u Ligi šampiona došla je do poslednjeg čina - Liverpul i Real bore se u Parizu za titulu šampiona Evrope.

Dve ekipe koje su najviše pokazale ove sezone u elitnom takmičenju imaće priliku da pobedom nad renomiranim protivnikom dodaju još jedan značajan pehar u trofejne vitrine.

Real juri svoju 14. šampionsku titulu, Liverpul sedmu, čime bi se klub sa "Enfilda" izjednačio sa Milanom na drugom mestu večne liste osvajača prestižnog takmičenja.

Ekipa Karla Ančelotija nekako je iz senke došla do finala takmičenja, ali daleko od toga da svojim igrama na terenu to nije zaslužila.

Madriđani su eliminisali najpre Pari Sen-Žermen, zatim Čelsi, pa u polufinalu ekipu Mančester sitija, a zanimljivo je da su svakoj od ove tri ekipi bar u jednoj utakmici dali tri pogotka.

Liverpul je imao kudikamo lakši put do finala, a ekipa Jirgena Klopa bila je bolja od Intera, Benfike i Viljareala.

Karim Benzema već je postigao 15 pogodaka ove sezone u Ligi šampiona i i prava je udarna igla "kraljevskog" kluba, dok glavnu snagu ekipe čini preiskusni vezni red Modrić-Kros-Kazemiro.

Klop se na drugoj strani uzda u ubojitost Muhameda Salaha i Sadija Manea, uz sve boljeg Luisa Dijaza, dok je oslonac tima odbrambena osovina Alison-Van Dajk-Konate.

U prvom međusobnom finalu, sada već davne 1981. godine, Liverpul je bio bolji minimalnim rezultatom 1:0, a zanimljivo je da se i taj duel igrao u Parizu, doduše na "Parku prinčeva". 

Dve ekipe sastale su se u finalu i 2018. godine, kada je Real trijumfom od 3:1 u Kijevu došao do svoje poslednje titule šampiona Evrope.

"Crveni" su spremni da se nadigravaju sa Madriđanima, deluju kao ekipa koja zna kako se osvajaju trofeji, iako je titula u Premijer ligi izmakla za dlaku, a sigurno žele da se osvete rivalu za bolan poraz pre četiri godine.

Upravo je to bio i poslednji međusobni duel dve ekipe, a u poslednjih pet duela ova dva tima nije bilo nerešenog rezultata - tri puta je slavio Real, dva puta je Liverpul izlazio kao pobednik.

Glavni sudija utakmice je Francuz Klermon Turpan.

Direktan prenos sa stadiona "Francuska" je na Prvom programu RTS-a od 21.00 sat, dok kretanje rezultate i sve najzanimljivije novosti iz Pariza pratite na našem portalu.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво