Читај ми!

Senzacija, fudbalerke Srbije savladale Nemice i stigle nadomak baraža za SP

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Nemačku sa 3:2 (1:0) u meču osmog kola grupe H Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U narednom kolu naše devojke igraju protiv Portugalije.

I nemoguće je postalo moguće, san je postao java, a ženski fudbalski svet se divi Srbiji, nadigran je višestruki prvak evrope i sveta. Naša najbolja reprezentacija savladala je Nemačku, u meču koji će ostati zlatnim slovima ispisan u istoriji ženskog fudbala.

Sa nova tri boda izabranice selektora Predraga Grozdanovića došle su na korak do plasmana u baraž za Prvenstvo sveta koje se iduće godine održava na Novom Zelandu.

Hrabro je Srbija ušla u meč, igrale su naše devojke visok presing, iznenadile Nemice koje su u tim uvodnim minutima morale da se brane. Bilo je situacija gde su gošće izbacivale loptu sa gol linije, sreća im je bila saveznik da već tada Srbija ne dođe u vođstvo.

Višestruki prvak sveta i Evrope nije očekivao tako agresivnu Srbiju i zaista je imponovao pristup naših devojaka. S druge strane i Nemice su demonstrirale snagu, pokazale zašto su jedna od najboljih selekcija sveta. U trenucima neizvesnosti pred našom golom, stativa i prečka su bili naš saveznik.

Svega je bilo u tih prvih 45 minuta igre, mnogo trčanja, agresije, sjajnih pasova, proigravanja i šansi. I gol. Igrao se 36. minut kada je Alegra Poljak u stilu Aleksandra Mitrovića u Lisabonu, sačekala centrašut na drugoj stativi i onda glavom matirala Merle Froms. Za erupciju oduševljenja na tribinama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi. Gol istine, gol velike nade, gol koji Srbiju približava cilju, plasmanu u baraž za Prvenstvo sveta koje se iduće godine održava na Novom Zelandu.

Nastavak je doneo sličnu priču sa početka meča, a igrao se 49. minut kada je Jovana Damnjanović duplirala prednost Srbije i nagovestila veliku senzaciju. Senzaciju samo za neupućene, jer u ovom meču sa Nemačkom videlo se koliko je ženski fudbal u Srbiji u ekspanziji.

Znanje, kvalitet, ali sada i moć, tehnička i taktička, bili su na travi stadiona u Staroj Pazovi. I mnogo emocija, jer ovo je dan koji će ostati upisan u istoriji ženskog fudbala. Imati dva gola plusa protiv Nemačke ne dešava se svaki dan.

Imali smo prednost do 60. minuta kada su gošće demonstrirale moć i uspele da preko Šuler smanje vođstvo. Trebalo je sada izdržati, pogotovo što je Srbija ušla u ovaj meč osetno hendikepirana bez nekoliko važnih igračica.

Selektor Predrag Grozdanović nije hteo da se brani, naprotiv, tražili smo gol koji bi Nemice definitivno stavile u veliki problem. Verovatno se ni one ne sećaju kada su u jednim kvalifikacijama primile tri gola za nepunih 70 minuta igre.

Srbija je to učinila u 69. minutu, ponovo je sve sama završila sjajna Jovana Damnjanović. Izdržala je duel sa nekoliko protivničkih igračica i plasirala loptu ispod istrčale Merle Froms. Sada već i nemoguće može biti moguće. San da postane java.

Do kraja meča Nemačka je uspela samo da ublaži poraz. Strelac je bila Vasmut u drugoj minuti nadoknade.

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво